fantastičan spoj ukusa

Brza i laka poslastica koja se NE PEČE: Ivana Maksimović podelila RECEPT za ČIZKEJK koji će vas odmah osvojiti

0

Strelkinja Ivana Maksimović Anđušić podelila je recept za pistaći čizkejk sa belom čokoladom i malinom.

Strelkinja Ivana Maksimović podelila je recept svoje rođendanske torte.
Strelkinja Ivana Maksimović podelila je recept svoje rođendanske torte.foto: Damir Dervišagić

Čizkejk spada u najpopularnije dezerte na bazi sira i savršen je spoj voćnog ukusa, keksa i maskarponea.

 

Ovaj kolač ima bezbroj varijacija, a jednu od njih nam je pokazala Ivana Maksimović Anđušić, naša proslavljena sportiskinja podelivši recept na svom Instagram profilu.

 

Ona je početkom maja proslavila rođendan, a upravo je ovaj slatkiš napravila kao rođendansku tortu.

 

U pitanju je Pistaći čizkejk sa malinama i belom čokoladom.

Priprema: 

 

Za biskvit:

 

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100gr margarina
  • 150ml mleka

 

Za crveni fil

 

  • 300gr malina
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 gustin
  • 4 kašike vode
Fantastičan spoj malina, bele čokolade i pistaća
Fantastičan spoj malina, bele čokolade i pistaćafoto: Printscreen/Instagram/ivanamaksimovic

Pistać fil:

 

250gr maskarpone sira

200gr pistać krema

300ml slatke pavlake

2 kesice krem fixa

 

Beli sloj:

 

  • 100 gr bele čokolade
  • 50 gr slatke pavlake
  • 1/2 kašičice kokosovog ulja

 

Priprema:

 

Biskvit napraviti tako što pomešate sve sastojke i napravite kompaktnu masu.

 

Stavite u kalup i kako je napisala naša poznata sportiskinja, posle svakog sloja stavite kalup u frižider dok pripremate sledeći.

 

Crveni fil napravite tako što dobro ukuvate sve sastojke

 

PIstać fil napravite tako što umutite maskarpone, pa pistać krem, pa dodate slatku pavlaku, a posebno umutite krem fiks, pa dodate masi.

Kako kaže Ivana,  čizkejk treba da odstoji u frižideru 3 sata.
Kako kaže Ivana, čizkejk treba da odstoji u frižideru 3 sata.foto: Printscreen/Instagram/ivanamaksimovic

Za beli fil otopite belu čokoladu, pa dodajte slatku pavlaku i kokosovo ulje.

 

Čizkejk ređate baš ovim redom: biskvit, crveni sloj, fil od pistaća i beli sloj.

 

- Gotov čizkejk ostaviti u frižideru minimum 3 sata, pa odozgo ukrasiti izmrvljenim pistaćima - dodaje Ivana.

 

makonda-tracker