Pogledajte kako se prave neodoljivi mini-mafini inspirisani čizkejkom, slasnom torticom koja se ne odbija.
Volite mafine, a obožavate čizkejk? Sada te dve svoje slatke ljubavi možete spojiti u jednu veličanstvenu poslasticu kojoj je nemoguće odoleti!
Sve što je potrebno jeste da pratite ovaj recept i dobićete dezert kom ćete se uvek rado vraćati. Toliko je božanstven!
Sastojci:
- 150 grama mrvljenog ili mlevenog keksa
- 60 grama neslanog i otopljenog putera
- 300 grama punomasnog krem sira, na sobnoj temperaturi
- 100 grama šećera
- 2 velika jajeta, na sobnoj temperaturi
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
- 1,5 kašika brašna
- čaša kisele pavlake, na sobnoj temperaturi
Opciono:
- malo džema od jagoda
- bobičasto voće po ukusu
Priprema
- Pomešajte keks sa puterom dok ne dobijete finu i glatku smesu, pa sipajte u korpice za mafine, u kalupu. Kašikom lepo utisnite i poravnajte i ostavite sa strane (može i u frižider).
- Miksajte krem sir sa šećerom, postepeno dodajući jaja, sve dok se lepo ne sjedini.
- Zatim dodajte ekstrakt vanile, limunov sok, brašno i ponovo miksajte sporije dok se ne sjedini.
- Na kraju dodajte pavlaku i sve pomešajte.
- Rasporedite ravnomerno fil preko korica od keksa u korpicama za mafine, pa protresite kalup da se lepo rasporedi.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 15 minuta , pa odmah izvadite iz rerne i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
- Odložite u frižider da ostoji tokom noći.
- Sutradan poslužite premazano džemom od jagoda i/ili uz dodatak bobičastog voća po ukusu.
Pogledajte kako izgleda priprema.
( Glossy )