prste da poližete!

Kremasto, slatko, po svačijem ukusu: Superbrzi ČIZKEJK MAFINI u samo nekoliko koraka (RECEPT)

0


Pogledajte kako se prave neodoljivi mini-mafini inspirisani čizkejkom, slasnom torticom koja se ne odbija.

mini čizkejk mafini
mini čizkejk mafinifoto: El Mundo Eats / YouTube printscreen

Volite mafine, a obožavate čizkejk? Sada te dve svoje slatke ljubavi možete spojiti u jednu veličanstvenu poslasticu kojoj je nemoguće odoleti!


Sve što je potrebno jeste da pratite ovaj recept i dobićete dezert kom ćete se uvek rado vraćati. Toliko je božanstven!

 

Sastojci:

 

  • 150 grama mrvljenog ili mlevenog keksa
  • 60 grama neslanog i otopljenog putera
  • 300 grama punomasnog krem sira, na sobnoj temperaturi
  • 100 grama šećera
  • 2 velika jajeta, na sobnoj temperaturi
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1,5 kašika brašna
  • čaša kisele pavlake, na sobnoj temperaturi

 

Opciono:

 

 

Priprema

  1. Pomešajte keks sa puterom dok ne dobijete finu i glatku smesu, pa sipajte u korpice za mafine, u kalupu. Kašikom lepo utisnite i poravnajte i ostavite sa strane (može i u frižider).
  2. Miksajte krem sir sa šećerom, postepeno dodajući jaja, sve dok se lepo ne sjedini.
  3. Zatim dodajte ekstrakt vanile, limunov sok, brašno i ponovo miksajte sporije dok se ne sjedini.
  4. Na kraju dodajte pavlaku i sve pomešajte.
  5. Rasporedite ravnomerno fil preko korica od keksa u korpicama za mafine, pa protresite kalup da se lepo rasporedi.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 15 minuta , pa odmah izvadite iz rerne i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  7. Odložite u frižider da ostoji tokom noći.
  8. Sutradan poslužite premazano džemom od jagoda i/ili uz dodatak bobičastog voća po ukusu.

Pogledajte kako izgleda priprema.

 

 

 

 

makonda-tracker