veličanstvena

Božanstvena TIRAMISU TORTA za 10 minuta! Kremasti dezert sa piškotama za koji vam ne treba rerna (RECEPT)

0

Najbolji recept za tiramisu, bez pečenja i previše utrošenog vremena

foto: Youtube Printscreen, Quick Simple & Delicious
foto: Youtube Printscreen, Quick Simple & Delicious

Tiramisu je dezert koji je najverovatnije prvi put napravljen u Trevizu, u Italiji, 1960. godine, a od tada je uspeo da očara ceo svet!


Mnogi tvrde da je ova poslastica daleko starija i da je pravljena u Sijeni još krajem 17. veka, a neki idu tako daleko da tvrde da ona ima afrodizijačko dejstvo i da se služila u javnim kućama u Trevizu.


Šta god da je slučaj, ovaj brzi dezert od piškota i kremastog fila jedan je od najomiljenijih na svetu jer je njegova priprema jednostavna, ne zahteva mnogo sastojaka i gotova je za tili čas!


Postoje različite varijante tiramisua, a tradicionalni sadrži žumanca i liker, ali ako želite najbržu moguću poslasticu, obavezno probajte ovaj recept.

 

Sastojci:

 

 

  • 200 grama piškota
  • 200 mililitara kafe
  • 500 mililitara slatke pavlake
  • 150 grama krem sira
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašika ekstrakta vanile

 

Tiramisu torta, Tiramisu
foto: Youtube Printscreen, Quick Simple & Delicious

Priprema


U činiju sipajte šećer (ako nemate smeđi, može i beli), ekstrakt vanile i slatku pavlaku. To dobro umutite mikserom dok ne dobijete gust šlag, pa dodajte neutralni krem sir i nastavite da mutite. Sklonite sa strane.


Obložite kalup pek-papirom.


Potom u jednu posudu sipajte kuvanu kafu, umačite piškote i jednu po jednu ređajte po dnu kalupa. Kad poređate sve, premažite polovinom pripremljene smese od šlaga i sira.


Ponovo umačite piškote i poređajte ih preko, pa namažite još jedan sloj smese od šlaga i sira.


Kad dobro poravnate, odložite u frižider na četiri sata, prekriveno providnom folijom, pa izvadite i preko torte pospite kakao prah.


Prijatno!

 

 

makonda-tracker