topi se u ustima

Bez pečenja kore i za 20 minuta: ČOKOLADNI ČIZKEJK sa orašastim plodovima koji miluje nepca (RECEPT)

0

Kako se pravi najukusniji čizkejk od čokolade i orašastih plodova po ukusu? Iznenađujuće brzo i lako!

čokoladni čizkejk je brza poslastica za koju ne morate da pečete koru
čokoladni čizkejk je brza poslastica za koju ne morate da pečete korufoto: July Prokopiv, Shutterstock

Čizkejk je najpopularniji dezert na bazi sira, a iako postoje složene varijante, osmišljeno je mnogo brzih i jednostavnih recepata.


Ovaj sočni kolač savršen je spoj svežeg sira, obično rikote, maskarponea ili krem-sira, i mekane korice od keksa ili tankog biskvita.


Varijanta koju vam mi danas predstavljamo je upravo čizkejk koji se ne peče, od mlevenog keksa i sa mešavinom sira i čokolade, a njegov ukus se i voli i dugo pamti.

 

Sastojci:


Za koru

 

  • 100 grama margarina
  • 150 grama mlevenog keksa
  • 2 kašike kakao praha
  • šaka mlevenih lešnika, kikirikija ili oraha

 

Za fil:

 

  • pola kilograma maskarpone sira
  • 300 grama čokolade za kuvanje
  • 200 grama šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake

 

Za dekoraciju

 

  • orašasti plodovi po želji
  • topljena čokolada po ukusu

 

Čokoladni čizkejk bez pečenja kore - uvek dobro rešenje za brzu poslasticu
Čokoladni čizkejk bez pečenja kore - uvek dobro rešenje za brzu poslasticufoto: July Prokopiv, Shutterstock

Priprema


Pomešajte otopljeni margarin sa mlevenim keksom i mlevenim orašastim plodovima, pa to utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom.


Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa dodajte sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte i nju kad se malo prohladi.


Pažljivo promešajte, pa prelijte koru od keksa i margarina.

 

Pospite seckanim orašastim plodovima i topljenom čokoladom.


Stavite u frižider da se stegne.

 

 

makonda-tracker