Recept za ovaj gulaš sa povrćem će vam svi tražiti.
Kada dođe lepo vreme, često nam više prija lagana hrana koja se brzo vari, a još bolje i ako se lako priprema.
Stoga vam danas predstavljamo recept za pikantni gulaš sa povrćem, koji će voleti i najveći ljubitelji mesa.
Zasitan je, lako se i brzo sprema, a osvaja ukusom već posle prvog zalogaja.
Ukoliko ne volite ljute ukuse, iz recepta izbacite papričicu.
Isto tako, možete da eksperimentišete i da pripremate gulaš sa raznim povrćem.
Sastojci:
- 1 srednja tikvica
- 1 srednji patlidžan
- 2 male ljute paprike
- 2 srednje slatke paprike
- 2 mala crna luka
- 2 čena belog luka
- 1 čaša pasulja
- 1 konzerva kukuruza
- 3 kašike paradajz sosa
Priprema:
Isecite na kockice tikvice, patlidžan, ljutu papriku, slatku papriku i crni luk.
Sa druge strane, skuvajte pasulj ili ako koristite onaj iz konzerve, onda ga prethodno procedite.
Svo povrće osim ljute paprike i pasulja dinstajte na laganoj vatri, a kada smekšta, dodajte paradajz sos, začine po želji i ljutu papriku.
Potom dodajte i pasulj i kuvajte još nekih 20 minuta.
Uživajte u ručku.