njami!

Kremasta poslastica koja ukusom vraća u detinjstvo: Najsočnije LEDENE KOCKE koje ste ikad probali (RECEPT)

0

Savršen spoj čokolade i belog fila miluje nepca.

Recept za Ledene kocke kojem ćete se stalno vraćati
Recept za Ledene kocke kojem ćete se stalno vraćatifoto: Shutterstock / Beliphotos

Svim ljubiteljima čokoladnih i kremastih poslastica, Ledene kocke su verovatno prvi izbor i omiljeni slatkiš.

 

Ako ste i vi ljubitelj ovog slatkiša, predstavljamo vam recept koji će vas oduševiti na prvu i koji ćete stalno pripremati.


Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 9 kašika brašna

Za fil:

 

 

  • 1/2 l mleka
  • 7 kašika brašna
  • 7 kašika šećera
  • 250 gr margarina + 100 g šećera
  • 200 ml slatke pavlake

 

Za preliv:

 

  • 2 šolje šećera
  • 1 šolja vode

 

Za glazuru:

 

  • 100 g čokolade
  • 1 kašika vode
  • 3 kašike ulja


Priprema:

 

Prvo napravite koru odnosno biskvit tako što umutite jaja penasto sa šećerom, pa dodate kakao i brašno.

 

Kada dobijete kompaktnu smesu, sipajte je u tepsiju u koju ste prehodno sipali ulje i brašno kako se kora ne bi lepila.

 

Pecite otprilike pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

 

Za vreme dok se biskvit peče, možete da napravite fil tako što ćete u mleko da sipajte brašno i šećer i kuvate dok se ne zgusne uz neprestano mešanje. 

 

Zatim pokrijte i pustite da se ohladi, a onda dodajte margarin koji ste penasto umutili sa šećerom.

 

Sve sjedinite mikserom i dodajte umućenu slatku pavlaku i promešajte. 

 

Kada se kora ispeče, prelijte je mešavinom vode i šećera koju ste prethodno kuvati dok ne provri. 

 

Ostavite da biskvit upije preliv, pa premažite fil.

 

Za kraj, potrebna vam je glazura koju ćete da napravite tako što ćete da istopite čokoladu sa vodom i uljem i preliti preko fila.

 

Ostavite da se kolač stegne, a onda poslužite ledene kocke.

 

makonda-tracker