Kremasta, puna čokolade, ma jednom rečju - neodoljiva
Jedan od omiljenih srpskih kolača jesu kremaste i preukusne ledene kocke. Ipak, retko koja domaćica ih često pravi, jer su pomalo zahtevne za pripremu, a i potrebno je dosta vremena.
Ipak, sada postoji jedan veoma sličan recept za kremasti čokoladni kolač sa primesama vanile, koji će vas očarati, a ukus je, ni manje ni više, nego očaravajući.
Vreme je da isprobate kinder bueno tortu koja podseća na ledene kocke, samo što se mnogo lakše pravi.
Nakon što ispečete koru, odozgo samo naspete umućen fil, pa prelijete glazurom od čokolade i nakon par sati stajanja u frižideru počinje prava magija za nepca.
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml ulja
- 150 ml vode
- 280 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 150 ml mleka
Za fil:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 g krem sira
- 1 kesica vanilin šećera
- 3 kašike šećera u prahu
Za glazuru:
- 180 g čokolade
- 100 g slatke pavlake
Priprema:
Umutite penasto jaja sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Opet sjedinite mikesrom, pa sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Pečenu koru prelijte sa mlekom i ostavite da se ohladi. Sastoje za fil umutite i sipajte preko ohlađene kore. Na kraju otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa glazuru sipajte preko fila. Ohladite i isecite na kocke.