recept koji treba da zapišete

Mnogo se LAKŠE pravi od LEDENIH KOCKI, ukus je NEVEROVATAN: Torta Kinder Bueno postaje OMILJENA čim je prvi put probate

0

Kremasta, puna čokolade, ma jednom rečju - neodoljiva 

foto: Youtuve printskrin / @taka_obycajna_zienka_domaca
foto: Youtuve printskrin / @taka_obycajna_zienka_domaca

Jedan od omiljenih srpskih kolača jesu kremaste i preukusne ledene kocke. Ipak, retko koja domaćica ih često pravi, jer su pomalo zahtevne za pripremu, a i potrebno je dosta vremena.

 

Ipak, sada postoji jedan veoma sličan recept za kremasti čokoladni kolač sa primesama vanile, koji će vas očarati, a ukus je, ni manje ni više, nego očaravajući.

 

Vreme je da isprobate kinder bueno tortu koja podseća na ledene kocke, samo što se mnogo lakše pravi.

 

 

Nakon što ispečete koru, odozgo samo naspete umućen fil, pa prelijete glazurom od čokolade i nakon par sati stajanja u frižideru počinje prava magija za nepca.

 

Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 3 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 280 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 150 ml mleka

 

Fil za tortu kinder bueno se topi pod nepcima
Fil za tortu kinder bueno se topi pod nepcima foto: Youtube Printscreen /@taka_obycajna_zienka_domaca

 

Za fil:

 

  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašike šećera u prahu

 

Za glazuru:

 

  • 180 g čokolade
  • 100 g slatke pavlake

 

Priprema:

 

Umutite penasto jaja sa vanilin šećerom i šećerom, pa dodajte ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Opet sjedinite mikesrom, pa sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

 

Pečenu koru prelijte sa mlekom i ostavite da se ohladi. Sastoje za fil umutite i sipajte preko ohlađene kore. Na kraju otopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa glazuru sipajte preko fila. Ohladite i isecite na kocke.

 

 

makonda-tracker