njami!

Nećete ni primetiti da nema jaja: Recept za POSNI BRAUNI koji se jede bez griže savesti

0

Mnogi kažu da je posni brauni još ukusniji od "mrsne" varijante.

Superukusna poslastica idealna za nedeljno popodne.
Superukusna poslastica idealna za nedeljno popodne.foto: Shutterstock/Africa Studio

Ko je rekao da kada postite, ne možete da uživate u omiljenoj poslastici?

 

Nedelja je poseban dan kada treba priušitit sebi malo slatkog zadovoljstva i zasladiti se, a gde ćete bolju opciju od posnog braunija, u kojem nećete ni primetiti da nema jaja.

 

Sastojci:

 

  • 3 šolje brašna
  • 6 kašika kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike sirćeta
  • 3/4 šolje ulja
  • prstohvat soli
  • 2 šolje šećera
  • 2 šolje hladne vode
  • 2 kesice vanile
  • 100 grama posne čokolade

 

Priprema:

 

Suve sastojke pomešajte u jednoj činiji.

 

Potom dodajte ulje, sirće, vanilu, vodu. Pomešajte žicom.

 

Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 40-45 minuta.

 

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi,  a onda prelijte čokoladnom glazurom. 

 

makonda-tracker