Mnogi kažu da je posni brauni još ukusniji od "mrsne" varijante.
Ko je rekao da kada postite, ne možete da uživate u omiljenoj poslastici?
Nedelja je poseban dan kada treba priušitit sebi malo slatkog zadovoljstva i zasladiti se, a gde ćete bolju opciju od posnog braunija, u kojem nećete ni primetiti da nema jaja.
Sastojci:
- 3 šolje brašna
- 6 kašika kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3 kašike sirćeta
- 3/4 šolje ulja
- prstohvat soli
- 2 šolje šećera
- 2 šolje hladne vode
- 2 kesice vanile
- 100 grama posne čokolade
Priprema:
Suve sastojke pomešajte u jednoj činiji.
Potom dodajte ulje, sirće, vanilu, vodu. Pomešajte žicom.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 40-45 minuta.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, a onda prelijte čokoladnom glazurom.
( Glossy )