idealna za uskrs

Kremasta, sočna, topi se, ali ima jednu manu - svi traže repete: Najjednostavnija TORTA SA BANANAMA gotova za pola sata

0

Ako  još uvek niste odlučili kojim slatkišem ćete počastiti svoje ukućane posle uksršnjeg ručka, evo rešenja 

foto: Privatna arhiva / Ilić Milica
foto: Privatna arhiva / Ilić Milica

Vasks je pred nama, domaćice su već uveliko ofarbale jaja i osmislile šta je to što će se naći na porodičnoj trpezi uoči ovog velikog praznika.

 

Obaveza je mnogo, a vremena često malo, pa se žene često dovijaju na različite načine kako bi stigle da urade sve što imaju i ukućanima upriliče gozbu koja se pamti.

 

Ukoliko niste ljubitelj skupih i teških torti koje se prave po nekoliko sati ova torta će biti vaš kec u rukavu. Gotova je za samo pola sata, nema pečenja kora, a ukus - on će vas potpuno oduševiti.

 

 

Pa da pređemo na recept, evo šta vam je sve potrebno:

 

  • 1l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 2 pakovanja piškota
  • još pola litre mleka (za prelivanje piškota)
  • 300 g šlaga
  • 3,4 kašike šećera
  • 1 kg banana

 

Priprema:

 

Od litre mleka odvojte oko 300 ml i u njemu razmutite puding. U sud za kuvanje na pari sipajte preostalu količinu mleka i 3,4 kašike šećera. Stavite mleko da prokuva, pa nakon što uzavri dodajte razmućeni puding. 

 

Najjednostavniji recept za tortu sa bananama
Najjednostavniji recept za tortu sa bananamafoto: Shutterstock

 

Kuvajte na umerenoj vatri oko 15 minuta uz neprestano mešanje kako vam se ne bi napravile grudvice. Zatim ostavite da se ohladi oko 15 minuta i onda dodajte margarin i umutite mikserom da se dobije glatka smesa. 

 

Poređajte piškote na tacnu, pa svaku prelijte sa po malo mleka. Preko njih namažite tanko fil, pa isecite 2,3 banana na kolutove, ređajući tako da svuda preko fila budu banane. Zatim opet nanesite malo fila preko banana, razvnomero.

 

Onda ređate sledeći red piškota, pa ponovo prelijete mleko, pa fil, pa banane, pa fil i na kraju umutite šlag sa malo hladne vode i dekorišete njime tortu po želji. 

 

Ceo postupak pripreme torte je gotovo za manje od pola sata, a ukus je takav da će vam svi tražiti parče više. Uživajte u poslastici koja mnoge vraća u detinjstvo. 

 

 

makonda-tracker