Nemate vremena, a jede vam se nešto slatko? Evo rešenja.
Ako nemate mnogo vremena za pripremu torte, a jede vam se nešto slatko, onda je možda došlo vreme da isprobate recept za Markiza tortu.
Ona je idealna, jer se ne peče, fil se ne kuva, a krajnji rezultat je čarolija ukusa.
Kremasta i sočna poslastica čiji ukus nećete tako lako zaboraviti i čijem ćete se receptu često vraćati.
Veoma bitno: pre upotrebe,žumanca kratko skuvajte na pari, pa kada se ohlade iskoristite ih za pripremu fila.
Sastojci:
- 300 gr piškota
- 250 g margarina ili putera
- 200 g šećera u prahu
- 250 g čokolade za kuvanje
- 6 jaja
- 1 kašika ruma
-
100 g lešnika
Za umakanje piškota
- 2 kašike ruma i
- 2 dl mleka
Priprema:
U kružni kalup ređati piškote koje prethodno umočite u mleko i rum.
Ređajte ih po dnu kalupa i pola sa strane.
Onda počnite sa pripremom fila tako što ćete umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanca koja ste prethodno skuvali na pari.
Zatim dodati kašiku rumak i mleveni lešnik.
Istopiti čokoladu, pa vrelu dodati u umućen fil.
Umutiti belanca u sneg, pa varjačom sastaviti sa filom.
Sipati umućeni fil preko piškota,a ako želite deo fila ostavite pa sipajte u špric i napravite ukrasne loptice.
Uživajte.