čokoladna fantazija

Bez pečenja i kuvanja fila, gotova dok ste rekli PIŠKOTE: Recept za najsočniju MARKIZA TORTU koju ste probali

0

Nemate vremena, a jede vam se nešto slatko? Evo rešenja.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako nemate mnogo vremena za pripremu torte, a jede vam se nešto slatko, onda je možda došlo vreme da isprobate recept za Markiza tortu.

 

Ona je idealna, jer se ne peče, fil se ne kuva, a krajnji rezultat je čarolija ukusa. 

 

Kremasta i sočna poslastica čiji ukus nećete tako lako zaboraviti i čijem ćete se receptu često vraćati. 

 

Veoma bitno: pre upotrebe,žumanca kratko skuvajte na pari, pa kada se ohlade iskoristite ih za pripremu fila. 

Sastojci:

 

  • 300 gr piškota
  • 250 g margarina ili putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 250 g čokolade za kuvanje
  • 6 jaja
  • 1 kašika ruma
  • 100 g lešnika

 

Za umakanje piškota

 

  • 2 kašike ruma i
  • 2 dl mleka 

 

Priprema:

 

U kružni kalup ređati piškote koje prethodno umočite u mleko i rum.

 

Ređajte ih po dnu kalupa i pola sa strane.

 

Onda počnite sa pripremom fila tako što ćete umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa dodati 6 žumanca koja ste prethodno skuvali na pari.

 

Zatim dodati kašiku rumak i mleveni lešnik.

 

Istopiti čokoladu, pa vrelu dodati u umućen fil.

 

Umutiti belanca u sneg, pa varjačom sastaviti sa filom. 

 

Sipati umućeni fil preko piškota,a ako želite deo fila ostavite pa sipajte u špric i napravite ukrasne loptice.

 

Uživajte.

 

 

 

makonda-tracker