(recept)

ČUDO-TORTA za 10 minuta i bez rerne: Kremasta poslastica sa piškotama savršena za Uskrs

0

Slična je keks-torti, pravi se za tren oka, a njen kremasti fil milovaće vam nepca nakon uskršnjeg ručka

foto: @quicksimpledelicious, Youtube Printscreen
foto: @quicksimpledelicious, Youtube Printscreen

Ukoliko još uvek niste smislili kojim ćete domaćim slatkišem obradovati porodicu za Uskrs, imamo predlog za vas!

 

U pitanju je poslastica zbog koje nećete morati da provedete mnogo vremena u kuhinji, a jednako je ukusna i dekorativna kao komplikovane torte.

 

Sastojci:

 

  • 200 grama piškota
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 ml neutralnog krem-sira
  • 200 ml kuvane kafe
  • 2 kašike (smeđeg) šećera
  • 2 kašike kakao-praha
  • 1 kašika esktrakta vanile

 

Priprema

  1. Pomešajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa dobro umutite mikserom, sve dok se ne zgusne.
  2. Dodajte krem-sir u ovu smesu i nastavite da mutite dok se lepo ne sjedini.
  3. Obložite kalup za torte pek-papirom, pa umačite piškote u kufanu kafu i ređajte po dnu kalupa.
  4. Podelite pripremljeni kremasti fil na dva dela, pa premažite jednom polovinom.
  5. Ponovo umačite piškote u kafu i ređajte.
  6. Premažite ostatkom fila.
  7. Ako vam je ostalo još piškota, možete poređati još jedan sloj, ali nije obavezno.
  8. Pospite kakao-prahom po želji.
  9. Stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne, idealno tokom noći.

 

Pogledajte uputstvo.

 

 

 

 

makonda-tracker