Slična je keks-torti, pravi se za tren oka, a njen kremasti fil milovaće vam nepca nakon uskršnjeg ručka
Ukoliko još uvek niste smislili kojim ćete domaćim slatkišem obradovati porodicu za Uskrs, imamo predlog za vas!
U pitanju je poslastica zbog koje nećete morati da provedete mnogo vremena u kuhinji, a jednako je ukusna i dekorativna kao komplikovane torte.
Sastojci:
- 200 grama piškota
- 500 ml slatke pavlake
- 200 ml neutralnog krem-sira
- 200 ml kuvane kafe
- 2 kašike (smeđeg) šećera
- 2 kašike kakao-praha
- 1 kašika esktrakta vanile
Priprema
- Pomešajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa dobro umutite mikserom, sve dok se ne zgusne.
- Dodajte krem-sir u ovu smesu i nastavite da mutite dok se lepo ne sjedini.
- Obložite kalup za torte pek-papirom, pa umačite piškote u kufanu kafu i ređajte po dnu kalupa.
- Podelite pripremljeni kremasti fil na dva dela, pa premažite jednom polovinom.
- Ponovo umačite piškote u kafu i ređajte.
- Premažite ostatkom fila.
- Ako vam je ostalo još piškota, možete poređati još jedan sloj, ali nije obavezno.
- Pospite kakao-prahom po želji.
- Stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne, idealno tokom noći.
Pogledajte uputstvo.
( Glossy )