icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

Najjednostavniji starinski recept za domaće PRINCES KROFNE: Testo gotovo za 10 minuta, kremasti fil koji budi sva čula

Ukoliko ste ljubitelj slatkiša ovaj će vas ostaviti bez daha 

foto: Shutterstock / djphotographics
foto: Shutterstock / djphotographics

Ukoliko osećate nostalgiju za prošlim vremenima postoji način da se donekle vratite u detinjstvo.

 

Dobro poznati miris domaćih princes krofni može brzo ispuniti vaš dom, a sve što vam treba je dobar provereni recept i malo vremena.

 

 

Za prirpemu najukusnijih prineces krofni biće vam  potrebno:

 

Testo:

 

  • 1 šolja vode
  • pola šolje ulja
  • 1 šolja brašna
  • 5 jaja

 

Priprema:

 

U šerpu sipajte vodu i ulje pa staviti da provri. Zatim dodati brašno i mešati do se ne zgusne. Potom ostaviti da se prohladi, pa kada bude skroz hladno dodavati 1 po 1 jaje i polako mutiti mikserom da se dobije glatka smesa.

 

Pleh obložiti pek papirom i na njega malom kašikom stavljati na papir po jednu kašiku testa. Staviti da se ispeče u zarejanu rernu. Nakon što promene boju isključiti rernu i ne otvarati dok se potpuno ne ohladi. 

 

Princes krofne, Profiterole
foto: Boyloso/Shutterstock

 

Fil:

 

  • 1 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 margarin

 

 

Priprema: Od litre mleka odvojiti 1 šolju (u tome razmutiti puding) mleka i staviti na šporet da prokuva. U razmućeni puding dodajte 6 kašika brašna i šećer i u provrelo mleko spustiti. Mešati dok se ne zgusne, oko 2,3 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi. 

 

U potpuno hladan fil dodati 1 margarin i umutiti mikserom da bude penasto.

 

Isprečene krofne preseći na pola i puniti filom. Odozgo posluti prah šećerom.