neodoljiv

Proveren recept za NAJUKUSNIJI ČIZKEJK koji ste ikada probali: Savršen spoj keksa, pavlake i voća od kojeg se bude nepca

1

Ovaj kolač savršen je za rođendane, a veliki broj ljudi ga obožava pa može u potpunosti da zameni tortu

foto: Shutterstock / pilipphoto
foto: Shutterstock / pilipphoto

Ukoliko volite kombinaciju voća i belog krema pomešanog sa mlevenim keksom sigurni smo da će vas ovaj čizkejk oduševiti.

Iako postoje brojne varijacije recepata za ovaj moderni kolač ovaj je savršen za ljude koji nisu ljubitelji teškog, starog sira, već vole blag i prijatan mlečni ukus.

Pravi se za manje od pola sata, ali je potrebno da stoji nekoliko sati u frižideru kako bi se potpuno stegao i kako ne biste imali problem da ga lepo isečete.

Potrebno je:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g margarina za mazanje
  • 125 g prah šećera
  • malo gaziranog soka od pomorandže (može i mleko)

Za beli deo:

  • 2 čaše kisele pavlake
  • 200 g krem sira
  • 300 g šlaga
  • 100 ml kisele vode

Proveren recept za najlepši čizkejk
Proveren recept za najlepši čizkejkfoto: Shutterstock

Voće:

  • 500 g crveni miks ili neko drugo crveno voće
  • 3-4 želatina
  • 100 g šećera

Priprema:

U posudi stavite mleveni keks i prah šećer i izmešajte, a zatim dodajte margarin i postepeno sok dok ne dobijete lepu kompaktnu smestu. U pleh za čizkejk stavite pek papir i prespite keks u to, pa lepo rastanjite da se dobije kora.

Ovaj čizkejk jednom kad probate oduševićete se
Ovaj čizkejk jednom kad probate oduševićete se foto: Shutterstock

U drugoj posudi umutite šlag sa 100 ml kisele vode iz frižidera. Smesa treba da bude gusta, pa u to dodajte pavlaku i krem sir i polako kašikom izmešajte. Beli fil sipajte preko keksa.

Treći deo je voće. Pre nego što počnete da spremate kolač stavite na laganoj vatri da se skuva nekoh 15, 20 minuta voće sa šećerom. Kad ispari voda dodajte želatin koji ste prethodno potopili u nekoliko kašika vode da se uželatini. Dodajte ga u voće i izmešajte.

Nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se prohladi. Kada je skoro hladno taj fil sipajte preko belog fila i ostavite u frižider da se hladi. Nakon 3 sata bi trebalo da se sve steglo, a ako imate vremena dobro bi bilo da i duže bude u frižideru.

makonda-tracker