na brzinu

Niskokalorični KETO TIRAMISU za 15 minuta: Slatkiš koji se jede bez griže savesti, a osvežava i zaslađuje za tren

0

Kako se pravi zdraviji tiramisu bez piškota i šećera? Iznenadićete se koliko je jednostavno, a ukus je isti kao da ste pojeli mnogo više kalorija.

Kremasti keto niskokalorični tiramisu bez piškota i šećera
Kremasti keto niskokalorični tiramisu bez piškota i šećerafoto: RESTOCK images, Shutterstock

Keto poslastice su sve popularnije proteklih godina, otkako je otkriveno da i te kako možemo uživati u omiljenim dezertima i biti bezbrižni po pitanju toga koliko smo kalorija, masnoća i šećera uneli!

 

Kada je reč o tiramisuu, svačijem omiljenom italijanskom kremastom dezertu s kafom, sve što je potrebno jeste da zamenite piškote biskvitom od bademovog i kokosovog brašna, a šećer stevijom ili eritrolom.

 

Sastojci:

za kolačice

 

  • 1/4 šolje bademovog brašna
  • 1 kašičica kokosovog brašna
  • 1 kašičica zamene za šećer (stevija, eritrol)
  • prstohvat praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 veliko belance, sobne temperature
  • 1,5 kašike putera

 

za umakanje kolačića

  • 1/4 šolje ohlađene kuvane kafe
  • 2 kašike ruma

 

za fil:

  • 220 grama krem sira, sobne temperature
  • najmanje 1,5 kašičica zamene za šećer
  • 1/2 ekstrakta vanile
  • 1/2 šolja šlaga
  • kakao prah za dekoraciju

 

Domaći tiramisu
Domaći tiramisufoto: nelea33/Shutterstock

Priprema


Pomešajte bademovo i kokosovo brašno, zamenu za šećer, prašak za pecivo i so, pa kad sjedinite dodajte ekstrakt vanile, jaje i puter.


Potom promešajte dobro, pa stavite u frižider na oko 10 minuta.


Kad se prohladi, napravite četiri loptice i poravnajte ih, pa poređajte po pek papiru u tepsiji i pecite 6-8 minuta u rerni prethono zagrejanoj na 180 stepeni.
Skuvajte kafu, pa sipajte u nju rum.


U odvojenoj posudi pomešajte krem sir, ekstrakt vanile, zamenu za šećer i sve dobro umutite mikserom dok ne dobijete finu kremastu smesu.


U drugoj posudi umutite čvrsto šlag, pa ga dodajte u mešavinu sa sirom i nastavite da mutite sporijom brzinom.


Sipajte malo ovog fila na dno čaše za serviranje, zatim umočite pečene keksiće u mešavinu kafe i ruma, pa stavite preko fila. Preko stavite još fila i na kraju pospite kakao prahom.


Ponovite dok ne utrošite materijal.

 

Pogledajte detaljnu pripremu.

 

 

makonda-tracker