Kako napraviti kiflice koje su i ukusne, i zdrave, i ne zahtevaju da čekate da testo nadođe?
Kiflice spadaju u omiljena domaća peciva, a ako se pridržavate keto ishrane ili samo želite da izbacite iz jelovnika belo brašno, ovaj recept je savršen za vas.
Predstavljamo vam mekane kiflice izvanrednog ukusa posle kojih vas neće gristi savest, a sigurno ćete biti siti.
Sastojci:
- 60 grama bademovog brašna
- 2 cela jajeta
- 200 grama mocarele
- 1 kašičica praška za pecivo
- soli po ukusu
- susam za posipanje
Priprema
Pomešajte bademovo brašno sa solju, praškom za pecivom i jajetom, pa ubacite sir prethodno otopljen u mikrotalasnoj pećnici.
Sve izmiksajte mikserom, nastavcima za testo.
Kad dobijete elastično test, razvucite ga u krug, pa isecite na trougliće i umotavajte kiflice.
Po želji ih filujte kulenom šunkom, sirom, spanaćem itd.
Ređajte po pek-papiru, kojim ste prethodno obložili pleh, pa premažite umućenim jajetom i pospite susamom.
Pecite oko 15 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.