Za najukusnije kiflice ne treba vam mnogo materijala, pa čak ni mnogo vremena – samo ljubav prema kvalitetnom domaćem pecivu i ova tri sastojka
Mekane domaće kiflice koje dugo ostaju sveže odlično su rešenje za doručak, večeru, pakovanje užine za posao ili brzo posluženje kada imate goste.
Postoji bezbroj recepata za kiflice, a jedan od najboljih je onaj koji vam treba samo tri sastojka.
Sastojci:
- 400 grama prosejanog brašna
- 250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)
- 200 grama kisele pavlake
Priprema
Pomešajte margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa kiselom pavlakom, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete dino i mekano testo.
Oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom sat do dva u frižideru.
Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, filujte po želji, i rolajte u kiflice.
Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...