filujte ih po želji

Samo 3 sastojka, bez jaja, mleka, kvasca! Brze DOMAĆE KIFLICE mekanije od oblaka (RECEPT)

0

Za najukusnije kiflice ne treba vam mnogo materijala, pa čak ni mnogo vremena – samo ljubav prema kvalitetnom domaćem pecivu i ova tri sastojka

Domaće kiflice omiljeno su pecivo svih generacija, a prave se vrlo jednostavno
Domaće kiflice omiljeno su pecivo svih generacija, a prave se vrlo jednostavnofoto: V Dragana/shutterstock

Mekane domaće kiflice koje dugo ostaju sveže odlično su rešenje za doručak, večeru, pakovanje užine za posao ili brzo posluženje kada imate goste.


Postoji bezbroj recepata za kiflice, a jedan od najboljih je onaj koji vam treba samo tri sastojka.

 

Sastojci:

 

  • 400 grama prosejanog brašna
  • 250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)
  • 200 grama kisele pavlake

 

Priprema


Pomešajte margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa kiselom pavlakom, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete dino i mekano testo.


Oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom sat do dva u frižideru.


Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, filujte po želji, i rolajte u kiflice.


Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...

 

 

makonda-tracker