USPEVA I POČETNICIMA

100 puta lepše od kupovnog, a pravi se za POLA SATA: Najlepši starinski recept za DOMAĆE MEDENO SRCE

0

Ako volite kupovno medeno srce, ovo domaće će vas raspametiti 

foto: Shutterstock / olepeshkina
foto: Shutterstock / olepeshkina

Jedan od najlepših domaćih kolača koji se pravi od onih sastojaka koje svaka domaćica uvek ima u frižideru, a svojim ukusom i mirisom vraća u detinjstvo jeste kolač medeno srce

 

Savršen spoj najlepših sastojaka u patišpanju, domaći džem od kajsije i glazura od čokolade predstavljaju magiju koja se topi u ustima. 

 

Ovaj kolač obožavaju svi, a gotovo je nemoguće da vam ne uspe, čak iako nikada pre toga nikada niste pravili ni jedan kolač.

 

Evo šta vam je od sastojaka potrebno za ovaj kolač:

 

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja kisele vode
  • 1 šolja pekmeza od kajsije
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašika kako praha
  • Za premaz:
  • 8 kašika pekmeza od kajsije

 

Najlepši recept za domaće medeno srce
Najlepši recept za domaće medeno srce foto: Shutterstock / Africa Studio

 

Glazura:

 

  • 100 g čokolade
  • 4 kašike ulja

 

Priprema:

 

Pomešajte sve suve sastojke, brašno, šećer, cimet i kakao. U drugoj posudi pomešajte mokre sastojke, kiselu vodu i pekmez, a kad se to lepo sjedini dodajte sodu bikarbonu.

 

Onda sve pomešajte, suve i mokre sastojke i dobro mikserom umutite. Smesu podelite na dva dela. Podmažite pleh sa malo masti, a onda polovinu smese sipajte u pleh i stavite da se peče na 200 stepeni nekih 15 min. Kad je testo polupečeno, tako da se uhvatila korica izvadite ga iz rerne i premazite džemom od kajsije.

 

Ovako se pravi najlepše medeno srce koje ste ikada probali
Ovako se pravi najlepše medeno srce koje ste ikada probali foto: Shutterstock / MShev

 

Zatim sipajte ostatak smese i ponovo vratite da se ispeče do kraja. Posle nekih 15 do 20 minuta testo bi trebalo da je pečeno. Proverite tako što ćete ga ubosti čačkalicom. Ukoliko čačkalica izađe suva iz testa to je znak da je pečeno. Ako se testo lepi ostavite ga još malo.

 

Pečen kolač prelite glazurom od čokolade i ostavite u frižider da se ohladi. Zatim ga izvadite i isecite na kocke. Uživajte u ovom fantastičnom ukusu koji vraća u detinjstvo.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker