neodoljivooo

Stari ORIGINALNI RECEPT za SULTANOVU SARMU: Najkremastiji kolač bez pečenja gotov za 15 minuta - odmah može da se jede

0

Ovaj kolač se topi u ustima, a najbolje od svega je što čim ga spremite odmah možete da ga jedete 

foto: Youtube Printscreen / FarkliYemekTarifleri
foto: Youtube Printscreen / FarkliYemekTarifleri

Čuveni kolač Sultanova slatka sarma ili Paša lokum, kako je još poznat je kremasta poslastica koju obožavaju milioni ljudi širom sveta.

 

On ima neverovatan ukus i toliko je kremast da se jednostavno odmah topi u ustima, ali nije samo to razlog njegove velike popularnosti.

 

Naime, žene u svim krajevima sveta vole da ga prave, jer je veoma lak za pripremu i potrebno vam je svega petnaestak minuta da sve bude gotovo.

 

 

Nakon što uvijete medene rolnice ispunjene kremastim belim filom odmah možete da ga poslužite i da uživate u njegovom jednistvenom i neponovljivom ukusu. 

 

Sastojci:

 

  • 1 l mleka
  • 150 g šećera
  • 100 g gustina
  • 70 g brašna
  • 30 g kakaoa
  • 200 g kokosa
  • 50 g margarina
  • 250 ml slatke pavlake

 

Kora za kolač sultaove sarme
Kora za kolač sultaove sarme foto: Youtube Printscreen / FarkliYemekTarifleri

 

Priprema:

 

Izmešati gustin, brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i 300 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri, a u međuvremenu u veliki pleh (od rerne) posuti sav koks i ravnomerno ga rasporediti.

 

Smesu izliti u pleh koji je prekriven kokosom
Smesu izliti u pleh koji je prekriven kokosom foto: Youtube Printscreen / FarkliYemekTarifleri

 

Kada mleko provri, zakuvajte razmućeni gustin i sve skuvajte u jednoličnu, glatku masu. Kada je masa kuvana, sklonite sa vatre, dodajte margarin i sve ponovo sjedinite.

 

Izlijte puding ravnomerno preko kokosa, vodeći računa da se kokos ne podiže.

Puding potom ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa ga stavite u frižider na pola sata.

 

Preko kore ide umućen šlag
Preko kore ide umućen šlag foto: Youtube Printscreen / FarkliYemekTarifleri

 

Slatku pavlaku umutite, pa nanesite preko ohlađenog pudinga.

Potom isecite puding na jednake trake, a onda trake prepolovite. Svaku traku uvijte u pužić odnosno sarmu, pa ga dodatno uvaljajte u kokos.

 

Slatke sarme čuvajte u frižideru do služenja.

 

 

makonda-tracker