Može da bude i glavno jelo, ali i prilog uz komad mesa ili ribe.
Priznaćete da karfiol nije namirnica koju je lako zavoleti.
Međutim, ako ste u potrazi za trikom kako da zavolite karfiol ili da ga "podmetnete" mališanima u obroku, ovo je sjajan recept za vas.
Priprema je brza i jednostavna, a užitak je beskonačan.
Sajstojci:
- 400 grama karfiola
- 30 grama putera
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 50 grama prezli
- 50 grama parmezana
- 1 kašičica aleve paprike
- so po ukusu
- biber po ukusu
Priprema
Pre svega, prokuvajte karfiol u proključaloj vodi 3 do 4 minuta. Potom ga izvadite i procedite.
U posebnoj posudi promešajte prezle, parmezan i začine.
Posudu u kojoj ćete zapeći karfiol zagrejte, a potom stavite u nju puter da se rastopi. Istovremeno, propržite crni i beli luk, a onda u posudu sa puterom, stavite karfiol i promešajte tako da sav karfiol bude obložen puterom.
Potom u posudu sipajte mešavinu prezli parmezana i začina i sve dobro izmešajte.
Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite 20 do 25 minuta.
Prijatno!