Njami

Ručak gotov za POLA SATA: Recept za ZAPEČENI KARFIOL koji ćete obožavati

0

Može da bude i glavno jelo, ali i prilog uz komad mesa ili ribe.

foto: Shutterstock/Elena Veselova
foto: Shutterstock/Elena Veselova

Priznaćete da karfiol nije namirnica koju je lako zavoleti.

 

Međutim, ako ste u potrazi za trikom kako da zavolite karfiol ili da ga "podmetnete" mališanima u obroku, ovo je sjajan recept za vas.

 

Priprema je brza i jednostavna, a užitak je beskonačan.

 

Sajstojci: 

 

  • 400 grama karfiola
  • 30 grama putera
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 50 grama prezli
  • 50 grama parmezana
  • 1 kašičica aleve paprike
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

 

Priprema 

 

Pre svega, prokuvajte karfiol u proključaloj vodi 3 do 4 minuta. Potom ga izvadite i procedite.

 

U posebnoj posudi promešajte prezle, parmezan i začine.

 

Posudu u kojoj ćete zapeći karfiol zagrejte, a potom stavite u nju puter da se rastopi. Istovremeno, propržite crni i beli luk, a onda u posudu sa puterom, stavite karfiol i promešajte tako da sav karfiol bude obložen puterom.

 

Potom u posudu sipajte mešavinu prezli parmezana i začina i sve dobro izmešajte.

 

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite 20 do 25 minuta.

 

Prijatno!

 

makonda-tracker