Ovakav sataraš verovatno niste probali. Garantujemo da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 1 manji plavi patlidžan
- 2 manje tikvice
- 1 veća paprika
- 1/2 većeg oguljenog paradajza
- so, bosiljak, maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
Priprema
Sve sastojke prvo operite i iseckajte na kockice. Plavi patlidžan ne gulite i iseckan malo posolite i ostavite da stoji, potom iscedite, piše Stvar ukusa.
Na zagrejanom maslinovom ulju ubacujete i propržite sledećim redom – patlidžan, paprika, tikvice, 2 cela malo zgnječena čena belog luka i kada ste sve propržili dodajte i iseckani paradajz. Posolite i začinite sa suvim bosiljkom.
Smanjite temperaturu i dinstajte poklopljeno 10ak minuta dok ne ispari tečnost iz povrća. Pazite da povrće ostane čvrsto. Prijatno.
( Izvor: Stvar ukusa )