uklanja neprijatne mirise

Tako će biti i ukusniji i mirišljaviji! Ovaj začin je OBAVEZAN kad pripremate brokoli ili karfiol

0

Ove dve namirnice kad se kuvaju šire neprijatne mirise, a ovaj začin može da vam pomogne da ih suzbijete.

foto: Shutterstock/Martin Rettenberger
foto: Shutterstock/Martin Rettenberger

U ovom periodu godine karfiol i brokoli bi trebalo da budu češće na vašem dnevnom meniju budući da su prebogati hranljivim sastojcima. 

 

Međutim, na stranu što su zdravi, ne možemo da zanemarimo da emituju neprijatne mirise kada se kuvaju. 

 

Tu na scenu, ovaj u kuhinju, stupa jedan jednostavan trik koji može da vam pomogne u ovakvim situacijama i eliminiše taj miris koji često može da odbije na primer vaše mališane koji bi možda i probali brokoli i karfiol, ali se ne usuđuju.

 

Elem, ako ove dve namirnice kuvate na pari, možete da dodate dva lista lovora, kako bi aromatični lovor nadjačao miris brokolija i karfiola, a možete da dodate i druge začine poput štapića cimeta.

 

Lovorov list
foto: Shutterstock/ImpressionMall

Sa druge strane, ukoliko ih pripremate kuvanjem u slanoj vodi, dodajte dva lista lovora i krompir, a ako se umesto toga pripremaju u tiganju, onda dodajte dva lista lovora, a možete i sok od pola limuna. 


Eto, čak iako je do sada neprijatan miris koji se širi kuhinjom bio idealan izgovor da ne pripremate brokoli i karfiol, sada možete da isprobate neki od ukusnih recepata!

 

 

makonda-tracker