Ukoliko volite ukusne pikanterije od testa ovaj recept ćete odmah isprobati
Kada je testo u pitanju izbor recepata je ogroman, ali gotovo svaki od njih podrazumeva da se u testo dodaje kvasac.
Ukoliko ne želite da unosite ovu namirnicu, a ipak želite da uživate u savršenom ukusu najlepših zdravih mekika isprobaje ovaj recept i videćete - uživanje je zagarantovano.
Sastojci:
- 350 g integralnog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 200 ml mleka
- 2 kašičice soli
- 20 ml ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko. Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.
Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta. Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 2 sata na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.
Pre pečenja ga razoklagijajte i secite na kocke ili krugove i pecite u vrućem ulju.
Ukoliko ne potrošite svo testo preostalu količinu možete staviti u kesu i u frižider i po potrebi izvaditi i pustiti da odstoji na sobnoj temperaturi, a onda peći.