jednostavno je

ZDRAVIJI, UKUSNIJI, MEKAN KAO DUŠA! Integralni hleb iz šerpe koji MORATE da probate (RECEPT)

0

Nije komplikovano i često ćete ga praviti!

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

 

Potrebno je:

 

  • 500 ml. mlake vode
  • 20 grama kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • ukupno oko 850 gr brašna, od toga:

 

  • 100 gr integr. pšenuičnog
  • 50 raženog integralnog
  • 2 kašike lanenog semena
  • 1 kašika suncokretovog semena
  • može i susam 2 kašike


Priprema

 

U lonče sipati 200 ml vode, kvasac, šećer i 2 kašike brašna. Izmešati da kvasac naraste. Sipati u vanglu dodati ostatak vode, brašna i soli i zamesiti tvrđe glatko testo. Ostaviti da naraste.

 

Istresti na sto koji ste pobrašnjavili. Malo ga rukama zamesiti, pa napraviti loptu i nožem zaseći na sredini u obliku krsta. Šerpu pobrašnjiviti i staviti hleb u šerpu prečnika 24 cm.

 

Pokriti da odstoji sat vremena i peći na 180 stepeni oko sat vremena, a ako je još težak — vratiti još desetak minuta.

 

Vruć hleb pokriti krpom, pa ga izvaditi iz šerpe.

 

 

 

makonda-tracker