neočekivano

Da li i vi oduvek GREŠITE kada pripremate kajganu? Ovo su tri stvari od kojih se kuvarima "diže kosa na glavi"

1

Jedno od omiljenih jela na svakoj trpezi su jaja pripremljena na mnogo načina

foto: Shutterstock / Karl Allgaeuer
foto: Shutterstock / Karl Allgaeuer

Kajgana je jelo koje se gotovo svakog dana nalazi na trpezama ne samo u našoj zemlji, već i širom planete. 

 

Sprema se na mnogo različitih načina, a većina ljudi prilikom prirpeme kajgane greši zbog čega se ovom jelu menja ukus i tekstura.

 

 

Evo koje su tri najčešće greške prilikom spremanja kajgane:

 

 

Pečenje na najjačoj vatri 

 

Kajgana kao i mnoga druga jela mnogo će biti ukusnija ako je spremate na tihoj vatri. Ona se tada neće sasušiti, već će ostati kremasta i sočna. Ono što je važno jeste da ulje za prženje ugrejete na umerenoj temperaturi i da tek onda dodate jaja.

 

Kajgana
foto: Shutterstock/siamionau pavel

 

Jaja nikad ne mutite u tiganju

 

Umesto da jaja ulupate u tiganj, pa u njemu mutite uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite. Tek nakon što se ulje zagreje spusti jaja u tiganj. 

 

Ne ostavljajte ih u tiganju

 

Nakon što ste ringlu isključili, jaja prebacite na tanjir. Najveća greška je ostaviti jaja u tiganju jer će se prepeći i postaće suva i tvrda.

 

 

 

 

makonda-tracker