Nema ništa lepše nego kada kroz celu kuću zamirišu ukusne i mekane domaće krofne
Ukoliko volite miris i ukus pravih domaćih krofni sigurni smo da ćete ovaj recept odmah zapisati u svoj kuvar.
Najlepše su one sa šećerom, ali ih po ukusu možete puniti i kremom, čokoladom, džemom.
Evo kako da ih napravite da vam budu mekane, a šupljikave.
Potrebno je:
- 5 šolja brašna
- 2 šolje mleka
- 1 kašika šećera
- 50 ml ulja
- 3 jaja
- 1 kvasac
- prstohvat soli
- šećer u prahu
Priprema:
Izdrobiti kvasac, pa ga dodati u toplo mleko. Zatim dodati šećer, jaja i ulje. To lepo umutiti pa dodavati postepeno brašno, so i dobro izlupati varjačom.
Staviti da nadođe oko pola sata, zatim dobro izraditi testo. Rastanjiti oklagijom. Nakon toga vaditi čašom i pržiti na umerenoj temperaturi.
Posuti prah šećerom.
( Glossy )