prste da poližete!

Mekane i šupljikave domaće krofne po starom bakinom receptu: Kad kuća zamiriše, i komšije dolaze nepozvane

0

Nema ništa lepše nego kada kroz celu kuću zamirišu ukusne i mekane domaće krofne 

foto: Shutterstock / Vesna Markovic
foto: Shutterstock / Vesna Markovic

Ukoliko volite miris i ukus pravih domaćih krofni sigurni smo da ćete ovaj recept odmah zapisati u svoj kuvar.

 

Najlepše su one sa šećerom, ali ih po ukusu možete puniti i kremom, čokoladom, džemom.

 

 

Evo kako da ih napravite da vam budu mekane, a šupljikave.

 

Potrebno je:

 

  • 5 šolja brašna 
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašika šećera
  • 50 ml ulja
  • 3 jaja
  • 1 kvasac
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu

 

Krofne
foto: sherlesi/Shutterstock

 

Priprema:

 

Izdrobiti kvasac, pa ga dodati u toplo mleko. Zatim dodati šećer, jaja i ulje. To lepo umutiti pa dodavati postepeno brašno, so i dobro izlupati varjačom. 

 

Staviti da nadođe oko pola sata, zatim dobro izraditi testo. Rastanjiti oklagijom. Nakon toga vaditi čašom i pržiti na umerenoj temperaturi.

 

Posuti prah šećerom.

 

 

 

makonda-tracker