Recepti koji osvajaju lakoćom i brzinom su uvek dobrodošli.
Pite su već generacijama jedna od glavnih ideja za doručak, a svojim ukusom ne prestaju da fasciniraju. Iako postoji verovatno hiljadu vrsta ovog specijaliteta i vi sami možete izmislite neku novu.
Ako poštujete originalne bosanske recepte, onda ćete praviti tirit pitu sa piletinom, ona se inače pravi od domaćih kora, ali vi ih možete zameniti i ukusnim tortiljama.
Sastojci:
- 2-3 pakovanja tortilja
- Obareni krupniji komadi piletine i očišćeni od kosti
- 2 glavice crnog luka
- 500 mililitara pilećeg bujona
- So, biber, ulje
Priprema:
Najpre skuvajte piletinu i pomešajte je sa sitno iseckanim lukom. Nakon toga tortilje umočite u pileći bujon, pa ih sitno cepkajte i ređajte po tepsiji. Preko njih stavite fil od piletine i luka i ređajte tako sve do kraja.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Nakon toga nalijte bujonom i vratite u rernu na 100 stepeni i pecite još otprilike 15 minuta.