božanstvene su

I za slavu i za svakodnevno posluženje: Nezaboravne KIKIRIKI KUGLICE koje se ne peku i tope se u ustima (RECEPT)

0

Potreban vam je recept za sitne kolače koji se prave brzo i jednostavno, ne koštaju previše? Ovaj će vam se sigurno dopasti!

foto: Life morning/Shutterstock
foto: Life morning/Shutterstock

Počinje sezona slava, pa sitnih kolača nikad nije dosta, a oni su idealno posluženje i uz kaficu ili posle ručka, bez nekog posebnog povoda.


Najpopularnije su čokoladne kuglice koje ne zahtevaju pečenje, a ova varijanta bombica od kikirikija je savršena – one imaju pun i intenzivan ukus, sočne su, gotove vrlo brzo i nećete moći da ih pojedete previše.

 

Sastojci:

 

 

  • 200 grama mlevenog keksa
  • 100 mililitara vode
  • 5 kašika ulja
  • 300 grama šećera
  • 130 grama omekšalog margarina
  • 200 grama mlevenog neslanog kikirikija
  • 100 grama crne čokolade
  • kikiriki za dekoraciju, seckan ili krupno mleven


Priprema


Napraviti karamel sirup od šećera i vode, pa skloniti s vatre i dodati seckan margarin, pa mešati sve dok se ne margarin ne istopi.


Zatim dodati mleveni kikiriki i keks i zamesiti dok se lepo ne sjedini, pa prekriti providnom folijom i staviti u frižider na pola sata da se stegne.


Na pari otopiti čokoladu s pet kašika ulja.


Izvaditi smesu iz frižidera, pa oblikovati kuglice čistim rukama i umakati svaku od njih u topljenu čokoladu, pa u seckan ili krupno mleven kikiriki. Ređati po tacni i na kraju vratiti u frižider.

 

 

makonda-tracker