Potreban vam je recept za sitne kolače koji se prave brzo i jednostavno, ne koštaju previše? Ovaj će vam se sigurno dopasti!
Počinje sezona slava, pa sitnih kolača nikad nije dosta, a oni su idealno posluženje i uz kaficu ili posle ručka, bez nekog posebnog povoda.
Najpopularnije su čokoladne kuglice koje ne zahtevaju pečenje, a ova varijanta bombica od kikirikija je savršena – one imaju pun i intenzivan ukus, sočne su, gotove vrlo brzo i nećete moći da ih pojedete previše.
Sastojci:
- 200 grama mlevenog keksa
- 100 mililitara vode
- 5 kašika ulja
- 300 grama šećera
- 130 grama omekšalog margarina
- 200 grama mlevenog neslanog kikirikija
- 100 grama crne čokolade
- kikiriki za dekoraciju, seckan ili krupno mleven
Priprema
Napraviti karamel sirup od šećera i vode, pa skloniti s vatre i dodati seckan margarin, pa mešati sve dok se ne margarin ne istopi.
Zatim dodati mleveni kikiriki i keks i zamesiti dok se lepo ne sjedini, pa prekriti providnom folijom i staviti u frižider na pola sata da se stegne.
Na pari otopiti čokoladu s pet kašika ulja.
Izvaditi smesu iz frižidera, pa oblikovati kuglice čistim rukama i umakati svaku od njih u topljenu čokoladu, pa u seckan ili krupno mleven kikiriki. Ređati po tacni i na kraju vratiti u frižider.