VREME JE ZA ZIMNICU

Kupovni ne mogu ni da im priđu: Hrskavi KISELI KRASTAVČIĆI po receptu starih domaćica (RECEPT)

0

Osim crvenih, zelenih, žutih paprika, pijace su preplavljene uskusnim malim krastavčićima. Baš zato je vreme da krenete sa prirpemom zimnice 

foto: Shutterstock / Nemer-T
foto: Shutterstock / Nemer-T

Duga je zima, čestro su naše bake znale da kažu. I ta konstatacija nije daleko od istine. 

 

Tokom zime smo češće u kući, a duge večeri valja začiniti nekim ukusnim jelima, mesom, salatama, a uz njih savršeno ide zimnica, a kiseli krastavčići su nešto bez čega se ni jedna trpeza ne može zamisliti.

 

 

Ukoliko želite da se obezbedite i bezbrižno dočekate zimu u toplini svog doma, punog špajza, donosimo vam recept za najbolje kornišone koje ste ikada probali.

 

Evo kako da ih prirpemite.

 

Sastojci:

 

  • krastavčići
  • malo bibera
  • malo mirođine

 

Kornišoni, Kiseli krastavci, kiseli krastavčići
foto: Shutterstock

 

Rastvor:

 

  • 5 litara vode
  • 200 g soli
  • 130 g šećera
  • 200 g esencije
  • 1 kesica vinobrana
  • 1 kesica konzervansa

 

Prokuvajte 5 l vode, pa kad isključite dodajte so, šećer, esenciju i ostale sastojke. Ostavite da odstoji uz povremeno mešanje dok se sve ne istopi. Nakon toga operite krastavčiće i poređajte ih u tegle. 

 

Nalijte rastvorom i ostavite da stoji na hladnom mestu oko mesec dana. Nakon toga bi krastavci trebali da budu kiseli i spremni za upotrebu.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker