fenomenalan ukus

Poboljšava apetit, jača imunitet: Pikantni kiseli krastavac uz koji će svaki obrok biti još lepši (RECEPT)

0

Ovo je jedan od najlepših recepata koji ćete probati ove zime. 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

 

Sastojci:

 

  • 950 g malih krastavaca
  • 3 kašike soli
  • 2 ljute papričice
  • 2 šolje sirćeta
  • 2 čena belog luka
  • 2 šolje šećera
  • pola crnog luka
  • 1 kašičica semena celera
  • 1 kašika semena senfa
  • 1/8 kašičice mlevenih karanfilića
  • 1 kašičica crnog bibera u zrnu
  • 1/4 šolje vode
  • 1/2 kašičice kurkume

 

 

Priprema

 

Potrebno je da najpre krastavac isečete na kolutove i da da dodate u posudu u kojoj ćete mešati sve proizvode. Zatim je vreme da dodate ljutu papričicu i crni luk isečen na kolutove. Zatim posolite i sve lepo promešajte. 

 

Potrebno je da sve to pokrijete i da ostavite u frižideru na oko 4 sata. Zatim, otklonite višak soka koji se stvorio od povrća i isperite sve 3 do 4 minuta. 

 

U drugoj šerpi je potrebno da pomešate šećer, seme senfa, seme celera, karanfilić, biber u zrnu i kurkumu. Dodajte i sekcani beli luk, pa sipajte sirće i vodu.

 

Sve ovo prokuvajte na srednjoj temperaturi i kada provri dodajte krastavac sa lukom i paprikom. Kada počnu da se formiraju balončići, skinite sve sa vatre i ostavite da se ohladi. Nakon toga sve prespite u tegle i dobro zatvorite. 

 

 

makonda-tracker