Ovo je jedan od najlepših recepata koji ćete probati ove zime.
Sastojci:
- 950 g malih krastavaca
- 3 kašike soli
- 2 ljute papričice
- 2 šolje sirćeta
- 2 čena belog luka
- 2 šolje šećera
- pola crnog luka
- 1 kašičica semena celera
- 1 kašika semena senfa
- 1/8 kašičice mlevenih karanfilića
- 1 kašičica crnog bibera u zrnu
- 1/4 šolje vode
- 1/2 kašičice kurkume
Priprema
Potrebno je da najpre krastavac isečete na kolutove i da da dodate u posudu u kojoj ćete mešati sve proizvode. Zatim je vreme da dodate ljutu papričicu i crni luk isečen na kolutove. Zatim posolite i sve lepo promešajte.
Potrebno je da sve to pokrijete i da ostavite u frižideru na oko 4 sata. Zatim, otklonite višak soka koji se stvorio od povrća i isperite sve 3 do 4 minuta.
U drugoj šerpi je potrebno da pomešate šećer, seme senfa, seme celera, karanfilić, biber u zrnu i kurkumu. Dodajte i sekcani beli luk, pa sipajte sirće i vodu.
Sve ovo prokuvajte na srednjoj temperaturi i kada provri dodajte krastavac sa lukom i paprikom. Kada počnu da se formiraju balončići, skinite sve sa vatre i ostavite da se ohladi. Nakon toga sve prespite u tegle i dobro zatvorite.