Nek su vam uvek na dohvat ruke

Kisela zimnica: Ovako se pravilno pripremaju krastavčići (BEZ KONZERVANSA)

0

Omiljeni deo kisele zimnice - ukusni krastavčići, savršeni dodatak mnogim jelima!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

5 kg kornišona


600 ml alkoholnog sirceta


2,5 l vode


150 g soli


300 g šećera


crni biber u zrnu


mirođija

 

Priprema:

 

Kornišone dobro oprati i poređati u tegle. Izmešati vodu, sirće, so i šećer i sipati preko kornišona, napuniti tegle. Ubaciti po nekoliko zrna bibera i po malo mirođije. Dobro zatvoriti.

 

7 dana, 7 kilograma manje: Krastavac dijeta je najbolja za gubitak viška! (FOTO)

 

Na dno šerpe staviti platnenu krpu, naređati tegle i sipati hladnu vodu do poklopaca. Kad voda proključa, kuvati još 5 minuta. Izvaditi tegle iz vode, uviti ih u frotir i ostaviti da se tako skroz ohladi.

makonda-tracker