osvaja na prvi zalogaj

Burek ne može ni da joj priđe: Starinska domaća pita s mesom koja mami svakim zalogajem (RECEPT)

0

Često nam fali ideja šta bismo mogli da spremimo za doručak ili večeru, a ova pita je savršenstvo koje ćete obožavati

foto: Shutterstock / Chatham172
foto: Shutterstock / Chatham172

Pita sa mesom od gotovih kora odličan je izbor ukoliko želite da svojim ukućanima spremite ukusan, hranljivi i zasitan obrok.

 

Za njenu pripremu vam ne treba mnogo umeća, a rezultat je fantastičan. Dobićete ukusan obrok, koji nema mnogo masnoće, a koji će vas i vaše ukućane dugo držati sitima.

 

 

Evo šta je potrebno:

 

  • 400 g mlevenog mešanog mesa
  • 2 glavice luka
  • ulje
  • so
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice bibera

 

Za preliv:

 

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
Pita s mesom
foto: Shutterstock / Vankad

 

Priprema:

 

Luk izdinstajte na malo ulja, pa dodajte mleveno meso. Dodajte začine po želji, a zatim i sodu bikarbonu, pa dinstajte oko 20 minuta.

 

Pleha premažite ulljem, pa stavite tri kore, pa preko treće kore oko tri kašike fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.

 

Odozgo idu kore, a nakon što ste stavili poslednju, pitu isecite na kocke. Umutite sve sastojke za preliv, pa prelijte pitu ali tako da preliv uđe između svakog proreza.

 

Ostavite pitu destak minuta, pa je stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 45 minuta.

 

 

 

makonda-tracker