Torta na brzinu koja se topi u ustima i ima neodoljiv ukus pomorandže
Najukusniji dezerti su obično oni najjednostavniji, a ova brza domaća tortica pravi je primer toga!
Savršeno je kremasta, ima nezaboravan ukus, a njena priprema je laka i ne možete da pogrešite!
Sastojci
Za koru:
- 4 jajeta
- prstohvat soli
- 100 grama šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- rendana kora 1 pomorandže
- 100 grama brašna
Za fil:
- sok od jedne pomorandže
- 2 jajeta
- 150 grama šećera
- 3 kašike gustina
- 300 mililitara mleka
- 2 kašike putera
- 200 mililitara slatke pavlake
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema
Odvojte žumanca od belanaca, pa dobro umutite belanca u čvrst sneg, nakon što dodate prstohvat soli. Dodajte jedno po jedno žumance, nastavite da mutite, pa potom preko narendajte koru pomorandže i prosejte brašno. Sipajte i kesicu vanilinog šećera, pa sve pomešajte pažljivo razbijajući grudvice od brašna.
Prelijte u kalup, prethodno obložen pek-papirom, pa pecite pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Umutite jaja sa šećerom i gustinom, dobro promešajte, pa dodajte mleko i sok od pomorandže. Stavite na srednju vatru i kuvajte dok se ne zgusne.
Sklonite s vatre i dodajte puter, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se hladi u hladnoj posudi.
Izvadite biskvit iz kalupa, pa ga presecite horizontalno tako da dobijete tri kore.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa to pomešajte sa smesom od mleka i soka od pomorandže.
Vratite donju koru u kalup, pa prelijte delom fila. Preko stavite sledeću koru, pa ponovo namažite fil. Poslednju koru stavite u blender da se dobro usitni, pa time poprskajte tortu.
Stavite u frižider da se stegne.