3 sastojka i nimalo muke

Seče salo kao nožem, a ukusniji je od bilo kog slatkiša! ČIA PUDING Kim Kardašijan koji se pravi sam dok vi spavate

0

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan podelila je recept za svoj zdravi doručak uz koji je mršavljenje ne samo zagarantovano nego i ubrzano!

foto: instagram/kimkardashian/
foto: instagram/kimkardashian/

Kim Kardašijan možda jeste poznata po raskošnim oblinama i priznaje da joj nije strano da usred noći naruči picu, ali ona se trudi da se uglavnom hrani što je zdravije moguće.


Rijaliti zvezda nedavno je sve ostavila bez reči kada je za tri nedelje uspela da izgubi sedam kilograma kako bi na Met gali mogla da obuče haljinu Merilin Monro, a u poslednje vreme često oduševljava svojom figurom.


Ovih dana, ona je ponovo u žiži javnosti zbog svoje ishrane, a razlog je recept za veganski puding koji Kim jede za doručak.

 

Da li je čia puding dobar izbor za doručak?


Budući da obiluje proteinima (ima ih čak 16 grama 100 grama semena), nutricionisti preporučuju da se čia semenke često konzumiraju na početku dana. Ovo seme ne sadrži šećer, zbog čega je odličan izbor za dijabetičare, a oko 80 odsto ugljenih hidrata u čia semenu predstavljaju vlakna.


Posebno su čia semenke korisne zbog antioksidansnog svojstva, a pomažu u regulisanju nivoa šećera u krvi, pružaju energiju, ubrzavaju metabolizam, pozitivno utiču na zdravlje kardiovaskularnog sistema...


Najpoznatije su po tome što su obavezne u ishrani svakoga ko pokušava da smrša na zdrav i prirodan način jer imaju bogat nutritivni sadržaj, a pomažu da se sagore masne naslage.

 

čia puding
foto: Shutterstock

Čia puding Kim Kardašijan

 

Sastojci:

 

  • 2 kašike čia semena
  • ½ šolje jogurta ili mleka po vašem ukusu (idealno biljnog)
  • ½ kašike meda

 

Priprema


Sipajte čia seme u činijicu, pa ga prelijte mlekom ili jogurtom. Budući da je u pitanju veganski recept, trebalo bi da odaberete biljno mleko, a najlepši ukus dobićete ukoliko koristite sojino mleko (naročito sa ukusom vanile), bademovo ili pirinčano (koje je nešto slađe od ostalih i ima viši glikemijski indeks).


Potom dodajte med, dobro promešajte i ostavite da odstoji u frižideru preko noći.


Ujutro dodajte voće po izboru kako biste dobili lepši ukus i to je sve — imate zdrav i slastan doručak!

 

 

makonda-tracker