opasno

Raširilo se po telu i nije mogla da pomera ruke: Kim Karašijan priznala da joj se zbog dijete vratila neizlečiva bolest

0

Ona je otvorila dušu i ispričala kako se osećala kada je otišla prvi put na pregled. 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Rijalti zvezda i starleta Kim Kardašijan je otkrila je da joj se zbog dijete pre Met Gale vratila bolest s kojom se bori već godinama i koja je neizlečiva.

 

Kim jede vegetarijansku hranu, a sada je ponovno jela pravo meso kako bi što više smršala da bi mogla da obuče kultnu haljinu Merilin Monro. Psorijaza joj se pojavila kao reakcija na meso, rekla je za magazine Allure.

 

Psorijaza mi je izbila po telu i dobila sam psorijatični artritis pa nisam mogla da pomeram ruke. Bilo je izrazito bolno i morala sam da odem kod reumatologa, koji mi je dao lekove. Bila sam potpuno izbezumljena — ispričala je Kim.

 

U dijeti koju je starleta držala nije bilo ugljenih hidrata i šećera. Iako i dalje tvrdi da je ishrana bila uspešna i da je cilj postignut, zdravstvene posledice su ipak tu.

 

Kad sam prvi put probala haljinu nije mi odgovarala i rekla sam im - dajte mi tri nedelje i obući ću je. To je bio izazov, nešto kao filmska uloga. Bila sam odlučna da je obučem. Nisam pipnula ugljene hidrate i šećer za to vreme. Posle Met Gale jela sam sve i krofne i picu — rekla je.

 

Ponovno sam prestala da jedem meso i smirilo se — dodala je.

 

Inače, psorijatični artirtis je upalna reumatska bolest nepoznatog porekla koja se javlja kod pacijenata sa psorijazom. Bolest se karakteriše crvenim suvim pečatima sa sivim ostrvima suve kože koji se mogu javiti bilo gde na koži. Ti pečati, međutim, mogu zahvatiti i deo oko zgloba ali i prodrti duboko u tkivo ispod kože, čime se proširuju na zglobove i tada nastaje vrsta artritisa – psorijazni ili psorijatični artritis.

 

Prvi simptomi su kao i kod mnogih drugih oboljenja zglobova, zbog čega se vrlo često pogrešno dijagnostikuje. Prvo se javlja oticanje i bolovi u zglobovima, ponekad otiče i cela šaka ili se javlja neobičan bol u leđima. Najlakše je dijagnostikovati oboljenje kod osoba koje već imaju psorijazu i u tom slučaju lekar će unapred pripremiti pacijenta na ovu mogućnost. Nekada, međutim, psorijazni artritis se javlja i pre simptoma psorijaze.

 

U razgovoru za isti časopis je takođe priznala da koristi botoks, ali u malim količinama i da ga stavlja između obrva. Tvrdi da nikad nije ubrizgavala filere i da uopše ne nosi veštačke trepavice.

 

— Ne. Nikada nisam imala ekstenzije trepavica. Nikad nisam ništa uradila. Danas imam samo malo maskare. Nikada nisam ubrizgavala filere u obraze. Nikada nisam napumpala usne — tvrdi Kim.

 

 

makonda-tracker