božanstvena

Lagani ručak koji će vas dugo držati sitima: Toplo-hladna PILEĆA SALATA gotova za tren oka (RECEPT)

0

Ukusan, bogat i hranljiv ručak na brzinu koji će vas zasititi po vrelom letnjem danu, a neće previše opteretiti stomak

foto: nelea33/Shutterstock
foto: nelea33/Shutterstock

Piletina spada u omiljena mesa tokom najtoplijih letnjih dana jer je obično brzo termički obrađena, pa se dom ne zagreva previše. Dodajte joj povrće i dobićete obrok pun vlakana koji je bogat i zasitan, a ukus je jednostavno predivan.


Sastojci


Za salatu:

 

  • pileće belo meso
  • 1 glavica zelene salate
  • 2 kriške hleba
  • 5 šampinjona
  • 1 radič
  • 1 tikvica
  • ulje


Za preliv:

 

  • 2 rendana krastavca srednje veličine
  • pola čaše kisele pavlake i još pola čaše jogurta
  • 3 kašike majoneza
  • 2 rendana čena belog luka
  • rendani parmezan po ukusu
  • so i biber po ukusu
  • beli luk u prahu
  • mlevena paprika


Priprema


Piletinu dobro začinite po ukusu, premažite uljem, pa stavite da se peče u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.


Za to vreme iseckajte šampinjone i tikvice, pa začinite i dodajte da se proprži, pa dodajte i hleb sečen na kockice.


Kad bude gotovo, naseckajte zelenu salatu i radič, pa pomešajte s prženim povrćem i hlepom, pa i s piletinom isečenom na manje komade. Dodajte sve sastojke za preliv, pa dobro promešajte.

 

Pospite parmezanom.

 

 

 

makonda-tracker