Ukusan, bogat i hranljiv ručak na brzinu koji će vas zasititi po vrelom letnjem danu, a neće previše opteretiti stomak
Piletina spada u omiljena mesa tokom najtoplijih letnjih dana jer je obično brzo termički obrađena, pa se dom ne zagreva previše. Dodajte joj povrće i dobićete obrok pun vlakana koji je bogat i zasitan, a ukus je jednostavno predivan.
Sastojci
Za salatu:
- pileće belo meso
- 1 glavica zelene salate
- 2 kriške hleba
- 5 šampinjona
- 1 radič
- 1 tikvica
- ulje
Za preliv:
- 2 rendana krastavca srednje veličine
- pola čaše kisele pavlake i još pola čaše jogurta
- 3 kašike majoneza
- 2 rendana čena belog luka
- rendani parmezan po ukusu
- so i biber po ukusu
- beli luk u prahu
- mlevena paprika
Priprema
Piletinu dobro začinite po ukusu, premažite uljem, pa stavite da se peče u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Za to vreme iseckajte šampinjone i tikvice, pa začinite i dodajte da se proprži, pa dodajte i hleb sečen na kockice.
Kad bude gotovo, naseckajte zelenu salatu i radič, pa pomešajte s prženim povrćem i hlepom, pa i s piletinom isečenom na manje komade. Dodajte sve sastojke za preliv, pa dobro promešajte.
Pospite parmezanom.