Pravi se brzo, zasitiće vas još brže, a ukus je izvanredan!
Najpopularnija obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro sto godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potošene zalihe hrane u kuhinji tokom proslave Četvrtog jula.
Varijanta njegove salate je mnogo, budući da je ubro osvojila planetu, a veruje da je ovo jedina prava.
Sastojci:
- 250 grama pilećeg belog mesa
- 100 grama slanine
- 5 kriški dvopeka naseckanog na kockice
- 1 glavica zelene salate
- 1 čaša pavlake
- majoneza po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
- 1 paradajz
- čen belog čuka
- limunov sok od najmanje pola limuna srednje veličinež
- so, biber, parmezan po ukusu
Priprema
Iseckajte piletinu na kockice, pa je propržite na maslinovom ulju. Potom izvadite, pa propžite slaninu, sitno sečen beli luk i dvopek sečen na kockice.
U jednoj dubokoj činiji pomešajte zelenu salatu isečenu na trake s piletinom, slaninom , dvopekom i belim lukom, pa im dodajte paradajz sečen na kockice i začinite.
Na kraju u odvojenoj posudi pomešajte pavlaku, sok od limuina i majonez, pa njima prelijte salatu.
Sve pospite rendanim parmezanom.