Umesto da bacate ostatke uskršnjih jaja nakon što se pokvare, obavezno probajte ovaj recept
Koliko god vam teško padalo da se odvojite od svojih prelepo oslikanih uskršnjih jaja, ako ne požurite i ne pojedete ih , uskoro će početi da se kvare na sve višim prolećnim temperaturama. Zato požurite da probate ovu slasnu obrok-salatu, koju ćete praviti često i rado.
Sastojci:
- 2 srednja krompira
- 2 jajeta
- 100 grama kačkavalja
- 100 grama feta sira
- 1 kesica majoneza
- 5 kiselih krastavčića
- 5 maslina
- peršun po želji
- so i biber po ukusu
Priprema
Skuvajte krompir s korom, pa ostavite da se hladi. Potom ga ogulite i izrendajte. Budite oprezni i nežni da ne bi bio previše gnjecav.
Sipajte majonez, pa narendajte kačkavalj i, zatim, feta sir. Posolite, pobiberite, pa narendajte i jaja. Dodajte peršun. Sve pažljivo promešajte i po vrhu poređajte kisele krastavčiće i masline iseckane na tanke kolutove.
Po ukusu možete dodati sitno seckanu papriku, mladi luk i začinsko bilje.
Ako ste "ješni", ovo jelo može da posluži i kao predjelo, ali imajte na umu da je prilično zasitno.