ekonomično

Bogat ručak može i BEZ MESA! Zasitna OBROK-SALATA od uskršnjih jaja i krompira (RECEPT)

0

Umesto da bacate ostatke uskršnjih jaja nakon što se pokvare, obavezno probajte ovaj recept

foto: orinocoArt/Shutterstock
foto: orinocoArt/Shutterstock

Koliko god vam teško padalo da se odvojite od svojih prelepo oslikanih uskršnjih jaja, ako ne požurite i ne pojedete ih , uskoro će početi da se kvare na sve višim prolećnim temperaturama. Zato požurite da probate ovu slasnu obrok-salatu, koju ćete praviti često i rado.

 


Sastojci:

 

  • 2 srednja krompira
  • 2 jajeta
  • 100 grama kačkavalja
  • 100 grama feta sira
  • 1 kesica majoneza
  • 5 kiselih krastavčića
  • 5 maslina
  • peršun po želji
  • so i biber po ukusu

 

Priprema


Skuvajte krompir s korom, pa ostavite da se hladi. Potom ga ogulite i izrendajte. Budite oprezni i nežni da ne bi bio previše gnjecav.


Sipajte majonez, pa narendajte kačkavalj i, zatim, feta sir. Posolite, pobiberite, pa narendajte i jaja. Dodajte peršun. Sve pažljivo promešajte i po vrhu poređajte kisele krastavčiće i masline iseckane na tanke kolutove.

 

Po ukusu možete dodati sitno seckanu papriku, mladi luk i začinsko bilje.

 

Ako ste "ješni", ovo jelo može da posluži i kao predjelo, ali imajte na umu da je prilično zasitno.

 

 

 

makonda-tracker