vredi probati

Nećete imati PROBLEMA SA VARENJEM, ako jedete ovo: Ukusna i hraljiva salata sa pilećim fileom razoružava ukusom

0

Jedan od sastojaka je i zelena salata koju su još od davnina gajili drevni narodi iz oblasti Sredozemlja, a danas je ona jedna od najpopularnijih salatnih povrća, te tako ako ste ljubitelj iste, ovaj recept će vas oduševiti.

foto: Shutterstock/bluedog studio
foto: Shutterstock/bluedog studio

Zbog izuzetno niske kalorijske vrednosti, 100 grama ovog povrća sadrži samo 15 kalorija i velike količine vode, zelena salata je apsolutni prvak na popisu namirnica koje bi trebalo da jedemo ako želimo da skinemo kilograme. Zelena salata je usprkos tome što je mnogi stručnjaci ne cene previše, nutricionistički vredna namirnica. Izvrstan je izvor folne kiseline, kao i beta karotena (vitamina A) i vitamina C koji sprečavaju oksidaciju holesterola.

 

Treba znati da što su listovi tamniji, to je u njima više vitamina A i C. Za ljudsko zdravlje podjednako je važno i bogatstvo folne kiseline u zelenim listovima. Taj vitamin B grupe, koga često spominjemo po dobru, neophodan je našem telu za razlaganje štetne hemikalije homocisteina, a ukoliko do toga ne dođe, homocistein može oštetiti krvne sudove i povećati rizik od srčanog i moždanog udara.

 

Sastojci:

 

  • 350 g pilećeg filea
  • 45 g parmezana
  • 1 limun
  • 1 kašika majoneza
  • 150 g pavlake
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 3 čeri paradajza
  • 100 g dimljene slanine
  • 1 glavica zelene salate

 

 

Pripema:

 

Prvo je potrebno da isečete piletinu na sitne komade i da je obarite. Pred kraj kuvanja piletine slaninu bez ulja propržite u vrelom tiganju. 

 

Nakon toga vreme je da očistite zelenu salatu, a zatim je stavite u jednu posudu salatu, paradajz i iscedite celi limun. Nakon toga dodajte pavlaku i majonez, a zatim i maslinovo ulje. 

 

Vreme je da u salatu stavite i piletinu kao i slaninicu. Vreme je da salatu izmešate i pospete parmezanom. 

 

Prijatno!

 

makonda-tracker