Ako ne želite da osetite glad u toku dana, a da uz to ne jedete nezdravu hranu, onda su ovi recepti kao stvoreni za vas.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 krompir
- 1 paprika
- 1 veza paršuna
- so
- 2 kašike suvih začina
- 1/2 litre soka od paradajza
- 2 l vode
Priprema:
Dakle, najpre je potrebno da operete dobro povrće. Nakon toga vreme je za sečenje. Iseckajte na sitne komade sve, odnosno peršun, crni luk, šargarepu, krompir i papriku.
Zatim stavite u šerpu i nalijte vodom. Kuvajte dok se povrće ne smekša.
Vreme je da dodate sok od paradajza i suve začine.
Još malo izmešajte, a zatim sklonite sa vatre.
Kada čorbu sklonite sa vatre, onda je posolite po želji.
Prijatno!
Nastavak na sledećoj strani...
Beli luk je jedan od sastojaka koji će se naći u ovoj čorbi, a zahvaljujući sastojcima koji se nalaze u njemu - garlicinu, skordininu i alicinu, beli luk deluje antibiotski, a zbog alicina ima i antikancerogeni potencijal, antivirusno, antigljivično, antiupalno, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo!
Utvrđeno je da on deluje i afrodizijački jer podstiče protok krvi u polne organe. Beli luk sadrži brojne minerale, pre svega fosfor, kalcijum, kalijum, gvožđe i bakar, a odličan je izvor i vitamina, na prvom mestu vitamina C i vitamina B6.
Sastojci:
- 1 praziluk
- 2 glavice crnog luka
- pola kilograma krompira
- malo putera
- 1 kocka pileće supe
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica sušenog ruzmarina
- 2 glavice belog luka
- so
- biber
Priprema:
Prvo je potrebno da zagrejete šerpu i da u njoj istopite puter. Nakon toga dodajte prethodno iseckan crni luk, a nakon toga dodajte iseckani praziluk i beli luk.
Nakon toga propržite još 2 minuta pa dodajte krompir i ruzmarin.
Zatim nalijte sve to vodom i kuvajte dok ne provri. Kada provri dodajte kocku za supu i mešajte dok se ona ne otopi. Zatim posolite i pobiberite po svom ukusu.
Skupane sastojke ispasirajte štepnim blenderom, a nakon toga je vratite na vatru i dodajte pavlaku za kuvanje i mešajte još 10 minuta.
Prijatno!
Nastavak na sledećoj strani...
Ako budete želeli da pripremite jelo koje će biti mirisno i koje će zbog svojih sastojaka sve oduševiti onda ste na pravom mestu...
Sastojci:
- 200 g šampinjona
- glavica crnog luka
- kašika brašna
- 1 čen belog luka
- 2 dl belog vina
- peršun
- 1,5 kašika kargarina
- biber
- so
Priprema:
Prvo je potrebno da sitno iseckate crni luk kao i šampinjone. Nakon toga zagrejte šerpu u kojoj ćete kuvati vašu čorbu.
U nju stavite margarin koji je potrebno da se istopi, a nakon toga dodajte luk i šampinjone. Zatim polako dodavati brašno i sve mešati. Na sve to nalijte 1,5 l vode i nastavite da kuvate.
Kada šampinjoni omekšaju, pred kraj kuvanja hrane dodajte i belo vino, kao i začine so, biber, peršun i sitno iseckan beli luk i promešajte.
Vaša čorba je spremna!