Ako vam je potrebna hrana koja će vas dugo držati sitima, a biti po svačijem ukusu, onda morate isprobati ovaj recept.
Jedan od sastojaka ovog jela jeste i crni luk koji se pored toga što se koristi za pripremu hrane, on se može jesti i svež. U sebi ima brojne sastojke koji su dobri za zdravlje našeg organizma, a ono što je bitno napomenuti jeste da crni luk čuva zdravlje krvnih sudova, reguliše šećer i štiti od dijabetesa, osigurava miran san i dobro raspoloženje, ali dobar je i za jačanje kostiju i kose.
Sastojci:
- 500 g piletine
- 3 veće šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 šolja pirinča
- biber
- so
- suvi začin
- ulje
Priprema:
Najpre zagrejte dobro šerpu u kojoj ćete spremati ovu hranu, pa dodajte ulje. Nakon toga dodajte iseckani luk i neprestano mešajte.
Vreme je da dodate i sitno iseckanu šargarepu i pržite dok ne pusti booju. Nemojte zaboraviti da dodate i beli luk koji ste spremili.
Pre prženja morate iseći piletinu jer ćete je dodati u proprženo povrće. Kada malo promeni boju dospite vodu i ostavite da se dinsta bar 20 minuta. Nemojte da vam sva voda ispari jer morate dodati i ključni sastojak.
Došao je red na pirinač. Dodajte ga u vodu koja nije isparila i kuvajte ga još 10 minuta dok ne smekša, zatim dodajte začine i vaš pilav je spreman.
Prijatno!