neverovatan miris

Za 30 minuta imaćete SAVRŠEN RUČAK: Pilav sa piletinom za 4 osobe oduševljava svojim ukusom

0

Ako vam je potrebna hrana koja će vas dugo držati sitima, a biti po svačijem ukusu, onda morate isprobati ovaj recept. 

foto: Shutterstock/Sea Wave
foto: Shutterstock/Sea Wave

Jedan od sastojaka ovog jela jeste i crni luk koji se pored toga što se koristi za pripremu hrane, on se može jesti i svež. U sebi ima brojne sastojke koji su dobri za zdravlje našeg organizma, a ono što je bitno napomenuti jeste da crni luk čuva zdravlje krvnih sudova, reguliše šećer i štiti od dijabetesa, osigurava miran san i dobro raspoloženje, ali dobar je i za jačanje kostiju i kose.

 

Sastojci: 

 

  • 500 g piletine
  • 3 veće šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 šolja pirinča
  • biber
  • so
  • suvi začin
  • ulje

 

 

Priprema: 

 

Najpre zagrejte dobro šerpu u kojoj ćete spremati ovu hranu, pa dodajte ulje. Nakon toga dodajte iseckani luk i neprestano mešajte. 

 

Vreme je da dodate i sitno iseckanu šargarepu i pržite dok ne pusti booju. Nemojte zaboraviti da dodate i beli luk koji ste spremili. 

 

Pre prženja morate iseći piletinu jer ćete je dodati u proprženo povrće. Kada malo promeni boju dospite vodu i ostavite da se dinsta bar 20 minuta. Nemojte da vam sva voda ispari jer morate dodati i ključni sastojak. 

 

Došao je red na pirinač. Dodajte ga u vodu koja nije isparila i kuvajte ga još 10 minuta dok ne smekša, zatim dodajte začine i vaš pilav je spreman. 

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker