icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

vredi probati

Omiljeni prilog GURMANA za tren oka biće na vašoj trpezi: Pripremite URNEBES SALATU koja brzo otvara apetit

Podeli:

Zavrnite rukave i za 5 minuta pripremite neverovatnan namaz koji će vas raspametiti ukusom. 

foto: Nenad Nedomacki
foto: Nenad Nedomacki

Ova salata se priprema na jedan vrlo jednostavan način, a ono što ide uz nju jeste to da je veoma popularna kod gurmana i sve je obožavaju. Ako se pridržavate originalnog recepta obavezno je da uz njega ide kajmak, a ne krem sir ili pavlaka, ali ako nemate kajmak nećete mnogo pogrešiti ni sa pomenutim sastojcima. 

 

Sastojci:

 

  • 500 g sitnog sira
  • kašika ulja
  • 3 kašičice mlevene slatke paprike
  • 2 kašike kajmaka
  • 3 čena belog luka
  • so
  • kašika tucane paprike

 

 

Priprema:

 

Najpre je potrebno da pripremite sve sastojke. Dakle, prvo sitno iseckajte beli luk. 

 

Nakon toga u jednu posudu dodajte sir, zatim kajmak pa to sjedinite. Nakon toga dodajite ostale sastojke, pa ukoliko vam je lakše sastojke sve mutite mikserom kako bi se sve sjedinilo. 

 

Možete sami odlučiti kako ćete servirati urnebes i uz koje jelo, ali je bitno da znate da ga obavezno bar 3 sata držite u frižideru pre konzumiranja. 

 

 

Inicijalizacija u toku...