Ukusno pileće meso u kremastom sosu je kombinacija kojoj retko ko može da odoli.
Ljubitelji dobrog zalogaja do sada su sigurno imali prilike da isprobaju mnoge recepte sa piletinom, ali ovaj je toliko dobar da ćete ga odmah zapisati u svoju knjigu omiljenih recepata.
Belo meso ne sadrži ugljene hidrate, a imajući u vidu da je prekomeran unos ugljenih hidrata jedan od najčešćih razloga za gojaznost, ne čudi zašto je belo meso sastavni deo mnogih planova zdrave ishrane.
Uprkos tome, postoji način da se ono spremi, a da bude veoma ukusno i zasitno.
Pečenje, dinstanje i kuvanje su najzdraviji načini da masti u svojim obrocima držiš pod kontrolom, a preporuka je da se belo meso jede pre i posle treninga, kao i pre spavanja.
Za pripremu ovog ukusnog ručka nije vam potrebno mnogo vremena niti znanja, a takođe neće ostati iza ni gomila prljavog posuđa.
Sastojci:
- 700 g belog mesa
- 300 g pečuraka
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 150 g tvrdog sira
- 40 g putera
Priprema:
Zagrejte puter sa malo maslinovog ulja, pa propržite iseckane pečurke nekih 10 minuta. Izvadite ih iz tiganja, pa dodajte još malo maslinovog ulja.
Meso posolite i pobiberite, pa ispecite s obe strane po 2 minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i na svako parče mesa stavite rednani sir.
Vratite i pečurke, poklopite i kuvajte još par minuta na umerenoj temepraturi.