icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševićete se

Bogat LETNJI RUČAK za celu porodicu: POKONDIRENE TIKVICE čiji recept ćete prenositi s kolena na koleno

Podeli:

Jednostavno za pripremu, čudesno za nepca ― ovo jelo s piletinom i tikvicama mora se naći u vašem porodičnom kuvaru!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 velika tikvica
  • 100 grama brašna
  • 100 grama prezli
  • 2 cela jajeta
  • 500-750 grama pilećih grudi isečenih na šnicle
  • 10 listova kačkavalja
  • origano, so, biber, suvi začin po potrebi


Priprema


Dobro operite i isecite pileće grudi na 10 šnicli, pa ih začinite sa svih strana.
Zatim oljuštite tikvicu i isecite je na 10 tankih kriški, pa ih posolite i po njima pospite sitno seckan beli luk.


Rernu zagrejte na 180 stepeni.


Obložite dno pleha za pečenje pek-papirom.


U jednoj posudi umutite jaja i dodajte im so, biber i suvi začin. Potom umačite tikvice u brašno, pa u jaja i, zatim, prezlu, i onda ređajte po obloženom plehu. Na svaku krišku tikvice stavite po jednu šniclu pilećih grudi, pa preko stavite list kačkavalja i na kraju pospite origano.


Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni.


Služite toplo, uz rendane tikvice i peršun kao dekoraciju.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...