Jednostavno za pripremu, čudesno za nepca ― ovo jelo s piletinom i tikvicama mora se naći u vašem porodičnom kuvaru!
Sastojci:
- 1 velika tikvica
- 100 grama brašna
- 100 grama prezli
- 2 cela jajeta
- 500-750 grama pilećih grudi isečenih na šnicle
- 10 listova kačkavalja
- origano, so, biber, suvi začin po potrebi
Priprema
Dobro operite i isecite pileće grudi na 10 šnicli, pa ih začinite sa svih strana.
Zatim oljuštite tikvicu i isecite je na 10 tankih kriški, pa ih posolite i po njima pospite sitno seckan beli luk.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Obložite dno pleha za pečenje pek-papirom.
U jednoj posudi umutite jaja i dodajte im so, biber i suvi začin. Potom umačite tikvice u brašno, pa u jaja i, zatim, prezlu, i onda ređajte po obloženom plehu. Na svaku krišku tikvice stavite po jednu šniclu pilećih grudi, pa preko stavite list kačkavalja i na kraju pospite origano.
Pecite oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni.
Služite toplo, uz rendane tikvice i peršun kao dekoraciju.