recept

NAJMEKŠA I NAJSOČNIJA PILETINA KOJU STE IKADA PROBALI: Potrebno vam je samo 20 minuta i nekoliko tajnih SASTOJAKA!

0

Uživaćete u svakom zalogaju!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Piletina spremljena na ovaj način je veoma mekana i ukusna, uverite se i sami!

 

Sastojci:

 

Četiri pileća filea

So i biber po ukusu

Kašika začinskog bilja (ruzmarin, peršun...)

Dve kašike maslinovog ulja

60 mililitara jabukovog sirćeta

55 grama hladnog putera (iseći na kockice)

Kašika vode (po potrebi)

 

Priprema

 

Pospite piletinu solju i biberom.

 

U dubljem tiganju zagrejte ulje na vatri srednje jačine, dok ne počne da ključa.

Zatim u to stavite meso, pospite začinskim biljem, i ostavite da se prži oko 5-6 minuta, pa je okrenite na drugu stranu i ostavite oko pet minuta da se krčka.

 

Zatim u tiganj dodajte jabukovo sirće i puter, pa blago protresite tiganj da se puter rastopi, i ostavite da se sve zajedno krčka još 2-3 minuta. Ukoliko je sos previše gust, dodajte kašiku-dve vode.

 

 

 

makonda-tracker