Za dobar ručak s mesom ne treba vam ništa komplikovanije od ovih zasitnih svinjskih šnicli, koje se pripremaju jednostavno i mogu da se serviraju uz krompir, pirinač, grašak, pa čak i samo uz hleb i salatu.
Kada je reč o glavnom jelu s mesom, nema bržeg načina da na trpezi imate bogat i zasitan ručak od pripreme šnicli. Ukoliko preferirate tradicionalne i proverene verzije, ovaj recept biće baš po vašoj meri!
Za pripremu ovog obroka treba vam svega nekoliko sastojaka, a rezultat je pikantno jelo, koje može da se posluži u bezbroj varijanti.
Sastojci:
- 4 šnicle
- 4 suve paprike
- 1 kisela paprika
- 3 kašike ulja
- so, biber, mirođija po ukusu
- 1-2 čena bela luka
- 1 goveđa kocka
Priprema
Skuvajte kocku goveđe supe u vodi.
Operite suve paprike, pa ih zasecite po dužini i potopite u ključalu vodu. Ostavite da odstoji dok je voda vruća.
Svinjsko meso, najbolje od vrata, omekšajte čekićem, pa začinite po želji. U podmazanom tiganju ih propržite s obeju strana, pa prelijte s malo supe od goveđe kocke i ostavite da se dinsta.
Potom izvadite paprike iz vode, dobro ih ocedite, očistite od semenki i rasporedite oko šnicli. Isecite kiselu papriku i njene deliće stavite ispod mesa u tiganju.
Kad bude pri kraju, dodajte beli luk i mirođiju, pa dinstajte još pet minuta.
Služite ih uz krompir, pirinač, grašak, pa čak i samo uz hleb i salatu, a na pola dinstanja možete dodati i seckane pečurke i dobiti slasni sos.