icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prijatno!

BEZ PRŽENJA, JEDU SE U SLAST: Hrskavi pileći fileti iz rerne (RECEPT)

Podeli:

Odličan predlog za ručak za sve ljubitelje piletine

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

pileći file - 600 g

so

jaja - 2 komada

prezle

biber

susam

kukuruzno brašno

ulje ili maslinovo ulje

 

NAČIN PRIPREME

 

File se opere i osuši. Iseče se na žilijen. Posoli se i pospe sa malo mlevenog bibera.

 

Ostavljamo meso da odstoji oko 15-20 minuta. U posudi pomešate 5-6 supenih kašika prezli, isto toliko susama i još toliko kukuruznog brašna.

 

Možete koristiti kukuruzni griz. Dva jaja se umute. Stavite papir za pečenje u pleh. Prethodno ugrejte rernu na 220 stepeni.

 

Potopite meso prvo u jaja, nakon toga u smesu za pohovanje. Ispohujte dobro sa obe strane i poređajte, sa malim rastojanjem. Svako parče pospite sa malo ulja ili maslinovog ulja.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...