Brza torta bez pečenja sa belim kremom i čokoladnim napolitankama sigurno će se dopasti i deci i odraslima!
Napolitanke svi vole, pogotovo deca, a domaćice često ovaj slatkiš upotrebe u pripremama ukusnih i jednostavnih torti (kao što je, recimo, Havana torta ili Bela Huanita).
Od napolitanki možete spremiti odlične poslastice, a ovo je jedna od njih: lagana, izdašna, kremasta, bez kuvanja fila i stajanja kraj šporeta... Treba vam samo petnaestak minuta za pripremu!
Sastojci:
- 250 g čokoladnih napolitanki
Za fil:
- 400 g slatke pavlake
- 400 g neutralnog sira
- 150 g šećera u prahu
Za dekoraciju:
po želji ili:
- 150 g crne čokolade + 120 g oraha
Priprema:
U pavlaku dodajte šećer u prahu, pa mutite mikserom dok se fino ne sjedini. Dodajte jednu polovinu sira, mutite lagano, a onda sipajte i ostatak.. Mutite na srednjoj jačini dok se sastojci ne sjedine u krem.
Jedan deo fila prebacite u kalup dimenzija 20x32 cm i ravnomerno rasporedite.
Po dužini ređajte napolitanke u četiri reda i lagano ih utisnite unutar fila. Ponovo premažite kremom, pa opet poređajte napolitanke u četiri reda, premažite ostatkom fila i poravnajte.
Ostavite dva sata u frižideru da se stegne.
Izvadite tortu, skinite kalup i ukrasite rendanom čokoladom i orasima ili po želji.