icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

bez pečenja i tako sladna!

Nikad BRŽA, nikad UKUSNIJA: Bela torta s NAPOLITANKAMA gotova je za 15 minuta (RECEPT)

Brza torta bez pečenja sa belim kremom i čokoladnim napolitankama sigurno će se dopasti i deci i odraslima!

foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES
foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES

Napolitanke svi vole, pogotovo deca, a domaćice često ovaj slatkiš upotrebe u pripremama ukusnih i jednostavnih torti (kao što je, recimo, Havana torta ili Bela Huanita).

 

Od napolitanki možete spremiti odlične poslastice, a ovo je jedna od njih: lagana, izdašna, kremasta, bez kuvanja fila i stajanja kraj šporeta... Treba vam samo petnaestak minuta za pripremu!

 

 

Sastojci:

 

  • 250 g čokoladnih napolitanki

 

Za fil:

 

  • 400 g slatke pavlake
  • 400 g neutralnog sira
  • 150 g šećera u prahu

 

Za dekoraciju:

 

po želji ili:

 

  • 150 g crne čokolade + 120 g oraha

 

Priprema:

 

U pavlaku dodajte šećer u prahu, pa mutite mikserom dok se fino ne sjedini. Dodajte jednu polovinu sira, mutite lagano, a onda sipajte i ostatak.. Mutite na srednjoj jačini dok se sastojci ne sjedine u krem.

 

Jedan deo fila prebacite u kalup dimenzija 20x32 cm i ravnomerno rasporedite.

 

Po dužini ređajte napolitanke u četiri reda i lagano ih utisnite unutar fila. Ponovo premažite kremom, pa opet poređajte napolitanke u četiri reda, premažite ostatkom fila i poravnajte.

 

Ostavite dva sata u frižideru da se stegne.

 

Izvadite tortu, skinite kalup i ukrasite rendanom čokoladom i orasima ili po želji.