Ova čokoladna torta se ne peče, jednostavna je za pripremu, a presek je fenomenalnog izgleda!
Čokoladne napolitanke jesu popularan slatkiš, ali one su fenomenalan dodatak i u tortama! Napravite koru od napolitanki, dodajte fil od belanaca, prelijte čokoladnom glazurom i dobićete zebrastu tortu koja oduševljava ukusom, pa je na Jutjubu za 4 dana prikupila već tri miliona pregleda.
Sastojci:
- 200g čokoladnih napolitanki
- 300g šećera u prahu
- 5 belanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 80 g putera
- 20 g kakao praha
- 100 ml vode
- 10 g želatina
Priprema:
Izdrobite napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup (prečnika 18 cm), gde ćete je rasporediti kao koru.
Belanka umutite, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.
Polovimu smese prelijte preko napolitanki.
U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog.
Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.
Ostavite u frižider na pola sata.
Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.
Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.