icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ne peče se!

Čudo od recepta koje je zaludelo MILIONE: Torta od napolitanki sprema se za tili čas, a deluje kao da ste utrošili SATE

Ova čokoladna torta se ne peče, jednostavna je za pripremu, a presek je fenomenalnog izgleda!

foto: PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK
foto: PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK

Čokoladne napolitanke jesu popularan slatkiš, ali one su fenomenalan dodatak i u tortama! Napravite koru od napolitanki, dodajte fil od belanaca, prelijte čokoladnom glazurom i dobićete zebrastu tortu koja oduševljava ukusom, pa je na Jutjubu za 4 dana prikupila već tri miliona pregleda.

 

 

Sastojci:

 

  • 200g čokoladnih napolitanki
  • 300g šećera u prahu
  • 5 belanaca
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 80 g putera
  • 20 g kakao praha
  • 100 ml vode
  • 10 g želatina

 

Priprema:

 

Izdrobite napolitanke u jedinstvenu smesu, a zatim je prebacite u kalup (prečnika 18 cm), gde ćete je rasporediti kao koru. 

 

Belanka umutite, pa im dodajite polako prah-šećer i mutite penasto. Želatin rastopite po uputstvu s kesice, a onda ga dodajte u belanca.

 

Polovimu smese prelijte preko napolitanki.

 

U drugu polovinu sipajte kakao i mutite. Čokoladni fil prelijte preko belog. 

 

Lagano ih špatulom mešajte da bi se sjedinili u zebrastu šaru.

 

Ostavite u frižider na pola sata.

 

Na umereno zagrejanoj ringli otopite čokoladu za kuvanje i puter. Kada se malo prohladi, prelijte preko torte i poravnajte glazuru.

 

Vratite u frižider na 30 do 45 minuta ili dok se sasvim ne ohladi.