Bez mnogo truda napraviće neodoljiv kolač sa piškotama i dva različita fila.
Kada vam se prijede lagana torta sa kremastim filom, torte bez pečenja i s piškotama uvek se dobar izbor, a dva fila, crni i beli, spremaju se vrlo lako i bez potrebnog umeća u kuhinji... Jedino što morate čekati je da se torta ohladi!
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil
- pola litra mleka
- 50 g putera
- 50 g brašna
- 100 g šećera
- kašičica ekstrakta vanile
- 160 g čokolade
Za dekoraciju
- kakao za posipanje
Priprema:
Kalup najpre obložite providnom folijom pa po ivici i dnu poređajte piškote, prethodno umočene u mleko.
Puter ili maslac istopite, pa dodajte brašno i mešajte dok se ne zgusne. Dodajte mleko i vanilu, pa sjedinite, a potom i šećer. Kuvajte uz neprestano mešanje.
Fil podelite na dva dela. U jedan fil dodajte otopljenu čokoladu.
Najpre na piškote sipajte beli fil, pa ostavite u frižideru oko sat vremena. Potom, sipajte čokoladni fil, dodajte red piškota, obložite folijom i ostavite da se hladi još sat vremena.
Pospite kakaom i sladite se.