icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

Dva prekusna fila i prosto se TOPI u ustima: Kolač sa piškotama koji do sad niste pravili, a očaraće vas na PRVI ZALOGAJ

Bez mnogo truda napraviće neodoljiv kolač sa piškotama i dva različita fila.

foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - ITALIA
foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - ITALIA

Kada vam se prijede lagana torta sa kremastim filom, torte bez pečenja i s piškotama uvek se dobar izbor, a dva fila, crni i beli, spremaju se vrlo lako i bez potrebnog umeća u kuhinji... Jedino što morate čekati je da se torta ohladi!

 

 

Sastojci:

 

  • 300 g piškota
  • 200 ml mleka

 

Za fil

 

  • pola litra mleka
  • 50 g putera
  • 50 g brašna
  • 100 g šećera
  • kašičica ekstrakta vanile
  • 160 g čokolade

 

Za dekoraciju

 

  • kakao za posipanje

 

Priprema:

 

Kalup najpre obložite providnom folijom pa po ivici i dnu poređajte piškote, prethodno umočene u mleko. 

 

Puter ili maslac istopite, pa dodajte brašno i mešajte dok se ne zgusne. Dodajte mleko i vanilu, pa sjedinite, a potom i šećer. Kuvajte uz neprestano mešanje.

 

Fil podelite na dva dela. U jedan fil dodajte otopljenu čokoladu. 

 

Najpre na piškote sipajte beli fil, pa ostavite u frižideru oko sat vremena. Potom, sipajte čokoladni fil, dodajte red piškota, obložite folijom i ostavite da se hladi još sat vremena. 

 

Pospite kakaom i sladite se.