icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

odlična poslastica

FANTASTIČNO KREMAST, SA BOGATIM UKUSOM VANILE I KEKSA: Klasični NJUJORŠKI čizkejk po receptu koji ćete voleti

Podeli:

Ukoliko i vi volite čizkejk, probajte da ga napravite na ovaj klasičan način

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

SASTOJCI:

 

  • 150g keksa
  • 75g maslaca + još malo da namastite kalup
  • 900g krem sira
  • 200g šećera
  • 200ml pavlake
  • 3 kašike brašna
  • 3 jaja + jedno žumance
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

 

PROČITAJTE JOŠ I:

 

UKUSNIJU LETNJU TORTU JOŠ NISTE PROBALI: Lagani čizkejk od MALINA i BELE ČOKOLADE priprema se za TILI ČAS (VIDEO)

 

PRIPREMA:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namastite okrugli kalup (23 cm).

Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni maslac, pa promešajte u finu smesu.

 

U kalup sipajte keks i izravnajte. To je donji sloj. Pecite u rerni 10 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Ostavite da se hladi dok spremate drugi sloj. Rernu smanjite na 160 stepeni.

 

U većoj činiji umutite krem sir i šećer, pa dodajte pavlaku i brašno i mutite. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile.  Sipajte smesu od sira na bazu od keksa i pecite 45 minuta u rerni.

 

Trebalo bi da vrh i dalje bude kremast, a ivice pomalo zlatne boje. Kad je pečen, isključite rernu i ostavite da se hladi u njoj sa poluotvorenim vratima rerne. Kada je rerna hladna, izvadite čizkejk i ostavite da se skroz ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa.