Ukoliko i vi volite čizkejk, probajte da ga napravite na ovaj klasičan način
SASTOJCI:
- 150g keksa
- 75g maslaca + još malo da namastite kalup
- 900g krem sira
- 200g šećera
- 200ml pavlake
- 3 kašike brašna
- 3 jaja + jedno žumance
- 2 kašičice ekstrakta vanile
PROČITAJTE JOŠ I:
PRIPREMA:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Namastite okrugli kalup (23 cm).
Izmrvite keks i dodajte mu otopljeni maslac, pa promešajte u finu smesu.
U kalup sipajte keks i izravnajte. To je donji sloj. Pecite u rerni 10 minuta dok ne poprimi zlatnu boju. Ostavite da se hladi dok spremate drugi sloj. Rernu smanjite na 160 stepeni.
U većoj činiji umutite krem sir i šećer, pa dodajte pavlaku i brašno i mutite. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile. Sipajte smesu od sira na bazu od keksa i pecite 45 minuta u rerni.
Trebalo bi da vrh i dalje bude kremast, a ivice pomalo zlatne boje. Kad je pečen, isključite rernu i ostavite da se hladi u njoj sa poluotvorenim vratima rerne. Kada je rerna hladna, izvadite čizkejk i ostavite da se skroz ohladi pre nego što ga izvadite iz kalupa.